Ekomaxi, Güney Kore teknolojisini Türkiye’de üretecek

Mezopotamya

New member
Ekomaxi, Güney Kore’den ithal ettiği Modüler GRP Su Deposu teknolojisini, know-how transferi ile artık Türkiye’de üretmeye başladı.

Ekomaxi İdare Şurası Lideri Osman Yağız, Ekomaxi olarak “Modüler GRP Su Depolama Sistemlerini” ülkemize kazandırmak emeliyle kompozit panel teknolojisinde dünyada standartları belirleyen Güney Kore’den know-how transferi gerçekleştirerek, yüzde 100 yerli üretime geçmeyi başardık. Bu kapsamda Malatya’da bulunan ve 30 bin metrekare üretim alanına sahip olan tesisimizde 10 milyon dolar fiyatındaki yatırımla kompozit – GRP panel üretim bandını hayata geçirdik.” dedi.

“Tesisimiz, Avrupa’da ve Ortadoğu’da başkan pozisyona ulaştı”

Osman Yağız, üretimi ve robotik delme – paketleme istasyonu üzere gerekli otomasyon yazılımlarına sahip kuvvetli makine parkı ile tesislerinin, SMC – kompozit panel üretiminde Avrupa’da ve Ortadoğu’da başkan pozisyona ulaştığını vurguladı.

“Modüler su depolamada küresel üretim üssü olmayı hedefliyoruz”

GRP su deposunu yüzde 100 yerli teknolojilerle üretmenin artan hammadde ve nakliye meblağlarından kıymetli ölçüde tasarruf sağladığına dikkat çeken Osman Yağız, “bu biçimdece iş ortaklarımıza epeyce daha kısa termin müddetleri ile bir arada rekabetçi fiyatlar sunabiliyoruz. Bundan daha sonraki süreçte ihracatımızı artırmayı ve dünyada GRP modüler su depolama sistemlerinde ülkemizin isminin daha fazlaca duyulmasını sağlayarak, global bir lokomotif üretim üssü olmasını hedefliyoruz.” dedi.

İnsanın hayat kalite endeksini artıran bir yatırım

GRP modüler su depolama sistemlerinin bununla birlikte insan sıhhatine yapılan bir yatırım olduğunu vurgulayan Osman Yağız, şöyleki devam etti: “Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılan plastik ve betonarme su depoları insan sıhhatini tehdit ediyor. Çok sıcak ve çok soğuklarda dış ortam kurallarından etkilenen bu sistemlerde depolanan suyun kimyasal yapısı bozulabiliyor, suyun sıcaklığı değişebiliyor. UV ışınlarına dayanımı olmayan, güneşin zararlarından ve ortamdaki nemden etkilenen plastik ve betonarme su depolarında vakit içerisinde; pas, yosun ve bakteri oluşabiliyor. Suyun kimyasını bozan bakteriler, insan sıhhatini tehdit edebilecek kolera ve tifo üzere hastalıklara niye olabiliyor.”

“Suyun kalitesinin korunmasında değerli rol oynuyoruz”

Üretim yatırımını tamamladıkları GRP su deposu teknolojisi ile depolanan suyun kalitesinin korunması noktasında değerli rol oynadıklarını kaydeden Osman Yağız, “Ortadoğu’da ve Avrupa’da çok yaygın olan ama ülkemiz için çabucak hemen yeni olan GRP su deposu teknolojisini, geleceğin mühendislik gereci olarak bilinen SMC yahut Cam Elyaf Destekli Kompozit gereç ile üretiyoruz. Direnci ve yalıtım katsayısı pek yüksek olan GRP su depoları, çok sıcak ve çok soğuk dış ortam kurallarından etkilenmiyor. +5 0C ile +50 0C sıcaklık aralığında depolanan suyun içim kalitesinde hiçbir değişiklik yahut bozulma olmuyor.” diye konuştu.