Edmond Dédé'nin “Morgiane” operası ilk kez sahnelenebilir

B-Boy

Global Mod
Global Mod
2000 sonbaharında Cox ve Danielson, Paris'in dışındaki Peyott'un evine gittiler ve burada şarap ve peynir hakkında eğlendirdiler. Sonra Danielson, Peyotte'nin puanlarını kontrol etmek için birkaç saat geçirdi ve hızla karar verdi. “Koleksiyon,” dedi, “kesinlikle buna değdi.” Harvard, uzun zamanlı bir müzik profesörü olan John Milton Ward IV ve eşi Ruth Neils Ward tarafından finanse edilen bir teklif yaptı ve koleksiyon okyanusu Cambridge'e bitirmeye başladı.

Yıllarca sürecek bir süreçti. Sadece 2008'de Harvard'daki Houghton Kütüphanesi'nde müzik katalogunu Wards Andrea Cawelti, Edmond Dédé için bir şeyler değiştirecek bir kutu açtı.

İçeride “Morgiane” nin iki kitabı buldu.

Caweli kolayca yapabilir Bu anın anlamını kaçırdım. Katalogda sayıları olan bir dağı vardı ve Dédé'yi hiç duymamıştı. Ancak besteciye ait gibi görünen el yazmasıyla dolu uzun el yazması durdu. Ona vurmak ve bir ansiklopedide hayatının geniş bir taslağını bulmak için biraz zaman aldı.

“Hemen düşündüm, oh vay,” dedi Caweli, “bu özel bir şey.”

Bir yıl önce, 19. yüzyıldan itibaren New Orleans'ta siyah opera, canlı sahnesi, müzikal anlamı ve şehirde bir sonraki olanla bağlantısı olan bir konferansa katılmıştı: caz. Şimdi elinde bu geçmişle somut bir bağlantı kurduğunu hissetti: Dédé'nin operası.

“Dürüst olmak gerekirse heyecanlandım,” dedi Caweli, “çünkü hayatımı bir şeyleri keşfetmek ve onları dünyaya getirmek için çalıştırdım.” Ve bundan sonra ne olması gerektiğini biliyordu: bu puanın sayısallaştırılması gerekiyordu. “Bu bilgiyi oraya çıkarmak istedim.”