Düğün okulu artık bir Avrupa okulu oluyor

Mezopotamya

New member
Ev
merkez
Brandenburg Kapısı’ndaki ilkokul: Şimdi Wedding okulu bir Avrupa okulu oluyor

Okulun Rusça konuşan bir şubesi, alıcı okulun tam bir parçası olan Wedding’e taşınacak ve böylece orijinal konumundan tamamen ayrılacaktır.

Brandenburg Kapısı’ndaki iki dilli ilkokulun önünde, okulun adı Rusça olarak listelenmiştir. Markus Wächter/Berliner Zeitung

Brandenburg Kapısı’ndaki ilkokulun Rusça eğitim veren Avrupa okulu bölümüyle ilgili çıkan anlaşmazlığın ardından Mitte semtindeki okul yetkilisi, planlarında değişiklik yaptığını duyurdu. Berliner Zeitung, Wilhelmstrasse’deki okulda ciddi bir yer eksikliği olduğu iddiası nedeniyle, Grimm Kardeşler İlköğretim Okulu’ndaki bir “şube çözümünün” parçası olarak Rusça şubesindeki yeni sınıfların öğrenileceği bir vakayı bildirmişti. düğünde.

Mitte bölgesinin okul meclis üyesi Benjamin Fritz (CDU), şimdi bu “şube çözümünün” hiçbir şekilde var olmayacağını – bunun yerine Grimm Kardeşler ilkokuluna Rusça konuşulan sınıfların tamamen kabul edileceğini duyurdu. Bunun kendisi bir Avrupa devlet okulu (SESB) olacak; bu daha önce planlanmamıştı. Grimm Kardeşler İlköğretim Okulu’nun okul konferansı, okul yılının sonunda bunu oyladı.

Fritz’e göre, geliştirmenin dahil olan herkes için birçok avantajı var. “Şube çözümüyle, Brandenburg Kapısı’ndaki ilkokulun okul yönetimi Wilhelmstraße’deki konumdan sorumlu olacaktı, ancak Grimm Kardeşler ilkokulundaki şube de Grimm Kardeşler ilkokulunda iki sekreterlik olmalıydı. ,” diyor Büyükşehir Belediyesi. “O artık gitti çünkü her şey Grimm Kardeşler İlköğretim Okulu’na gidiyor.” “İdari olarak” bu çok daha iyi bir düzenleme. Etkilenen aileler, SESB şubesinin gelişimi hakkında zaten bilgilendirildi.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Kabul eden okul başlangıçta yer değiştirmeye karşı oy kullandı

Bölgenin Rusça dil sınıflarını hükümet bölgesinin dışına taşımaya yönelik ilk kararı, ilgili ebeveynler arasında kargaşaya neden oldu. Yetkilileri çocuklarının diline göre ayrımcılık yapmakla suçladılar; ilçe ise okulun normal alanındaki fazla talep nedeniyle taşınmanın alternatifi olmadığını iddia etmişti. Bir anne, Berliner Zeitung’a, okul konferanslarının birkaç ay önce aleyhte oy kullanmasına rağmen, bölgenin Grimm Kardeşler Okulu’na taşınmaya devam etmesinin “demokratik olmadığını” söyledi.

Benjamin Fritz, okula kabulü için nasıl olup da şimdi tamamen ters yönde oy kullandığını açıklayamıyordu. Kendisi bu okulda velilerle hiç tartışmadı. Grimm Kardeşler Okulu’ndaki yeni sınıflar için tüm hazırlıkların devam ettiğini ve bu kararın Brandenburg Kapısı’ndaki ilkokula kaydolan çocuklar için hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylüyor. Fritz, “Bu sınıflar okul kariyerlerini Wilhelmstrasse’de bitirmeye devam edecek” diyor. “Daha sonra diğer konumun huzur içinde büyümesine izin verdik.”