Döktaş, Orhangazi tesisini büyütüyor

Mezopotamya

New member
Esra ÖZARFAT

BURSA – Şirketten Kamuyu Aydınlatma Plaformu’na (KAP) yapılan açıklamada: “Şirketimiz, Orhangazi Demir Döküm tesislerinde katma bedelli işlenmiş döküm modül kapasitesini artırmak için mevcut sürece tesisi binasına ek yeni bina yatırımı yapma sonucu almış, yapı ruhsatı müracaatı ile ilgili doküman ve projeleri 03 Eylül 2021 tarihi itibariyle Orhangazi Belediyesi’ne teslim ederek ruhsat alınması sürecini başlatmıştır. Yapılması hedeflenen yeni sürece tesisi binasının kapalı alanının yaklaşık olarak 18 bin metrekarelik olması planlanmaktadır” denildi.

Çelik Holding’in sahip olduğu Döktaş halka açık bir şirket. 98 bini kapalı toplam 290 bin metrekarelik alanda üretim yapılan Orhangazi tesisinde bin 877 kişi istihdam ediliyor. Türkiye’de bölümünde kıymetli firmalar içinde yer alan Döktaş, Avrupa’nın 5’inci büyük döküm tesisi. Otomotiv, ağır ticari araçlar, iş ve tarım makinaları ve makina imalatı dalının değerli tedarikçilerden biri olan firmanın pik ve sfero döküm ve işlemeli modül imalatı yapılan Bursa Orhangazi Demir Döküm Tesisleri yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip. 1973 yılında Orhangazi’de Koç Holding bünyesinde kurulan şirket, Aralık 2006 yılında Finlandiya Merkezli Componenta Corporation satılmış, 29 Eylül 2017 itibariyle şirket payları özel hedefli kurulan Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilmiş, 29 Haziran 2018 tarihinde ise şirket Çelik Holding bünyesine katılmıştı. Şirketin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre Orhangazi Demir Döküm tesislerinin satış cirosu yılın birinci 6 ayında bundan evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 146 artış göstererek 918 milyon lira olarak gerçekleşirken, 65 bin tonluk üretim yapıldı.