Diş teknisyenleri çok fazla harcama yapmıyor ancak Alexanderplatz’taki barın bir sorunu var

Mezopotamya

New member
Berlin’deki Hofbräu meyhanesinde bir İtalyan vardı; kolunda Rolex, burnunda ise Gucci güneş gözlüğü takıyordu. On kişilik bir grup için yemek ve tabii ki bira sipariş etmişti; bir biranın fiyatı 12,40 euro. Ama Alexanderplatz’ın kapısına gidip bir sigara içmek istiyordu. “Kimliğimi istiyor musun?” Garson ondan önce hesabı ödemesini istediğinde kırgın bir şekilde sordu. İçinde kötü bir his vardı. Üç dakika sonra on İtalyan’ın tamamı para ödemeden gitmişti.

Radim* bu hikayeyi anlattığında Çarşamba akşamıydı. “İtalyan yaklaşık 700 avro kaçırdı” diyor, “Bunun yarısını maaşımdan ödemek zorunda kaldım.” Aynı şey dün önceki gün iki Güney Koreli kadın için de (“iyi giyimli!”), dört gün önce beş Hollandalı kadın için (“biraz gürültücü ama komik”), bir hafta önce Sauerland’dan gelen çift için de geçerliydi (“ aslında daha çok dar görüşlü”) ve hatta elinde birayla yüksek sesle bağıran adam bile: “Ben Doğu Almanyalıyım, kesinlikle ödeyeceğim!” Oktoberfest’in yapıldığı Hofbräu-Wirtshaus’tan hepsi kâr elde etti. yakın zamanda başladı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Radim sadece dikkatli değil, aynı zamanda fantastik hikayeler de anlatabiliyor. 34 yaşındaki oyuncu ilk olarak Bangladeş’ten Oslo’ya göç etti (“Oslo’nun en güzeliydi!”) ve ardından Paderborn’da uzun bir süre geçirdi; Her iki yerde de yasa tasarısında Berlin’deki kadar sık hile yapılmıyordu. Ancak daha önce Berlin’de garson olarak çalıştığı barda bile durum Hofbräu-Wirtshaus’taki kadar kötü değildi. Özellikle şimdi Oktoberfest’te, aslında her gün. Özellikle 18-24 yaş arası gençlerin öne çıktığını çünkü birdenbire ortadan kaybolduğunu söylüyor. Ancak bu yıl tüm yaş gruplarını etkiliyor.

ABD’de bu hafta bireysel süpermarket zincirlerinin, sırf çok sık soyuldukları için şubelerini kapattıkları açıklandı. Berliner Zeitung’un daha önce de bildirdiği gibi mağaza hırsızlığı, Berlin ve Brandenburg’da giderek yaygınlaşıyor. Brandenburg’da her dört gençten biri geçen yıl bir şey çaldı.

Dünyanın en büyük diş implantları kongresi Berlin’de gerçekleşiyor

Oldukça sade bir konuya rağmen, Hofbräu’daki atmosfer bundan başka bir şey değil: Tárcio az önce ikinci bir ölçek buğday birası sipariş etti. Bunun dışında Brezilya’nın neredeyse tamamı ormanlardan oluşan Rondonia bölgesinde yaşıyor. Diş implantları konusunda dünyanın en önemli kongresi bu hafta Berlin’de başlıyor. “Bu kongre beni her yıl yeni bir şehre, bu yıl Berlin’e götürüyor.” Bu onun şehirdeki ilk akşamı ve Hofbräuhaus’u ziyaret etmek onun için mutlak bir zorunluluk. Ve elbette ödeyecek.

Ama bu akşam bir yerlerde birisi çitin üzerinden hızla Alexanderplatz’a doğru atlayacak, bu sırada içerde biri mikrofona biraz fazla kayıtsız bir şekilde şarkı söylüyor: “Rahatlığa şerefe.”

* İsim editörler tarafından değiştirildi