Deniz Çoban duyurdu! İşte MHK’nın 4 öne sürülen sebebi

PeLe

New member
Deniz Çoban duyurdu! İşte MHK’nın 4 öne sürülen sebebi Eski Üstün Lig hakemi Deniz Çoban, 13 hakemin Harika Lig listesinden çıkarılmasının perde gerisindeki gerçekleri deklare etti.

İşte Fanatik Gazetesi müellifi Deniz Çoban’ın köşesinde yer alan açıklamalar: “Eski bir hakem olarak neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorum. Birfazlaca şahısla görüşmem oldu. TFF idare Kurulu’ndan 4 üye ile görüştüm. TFF Lideri Nihat Özdemir’in “Hakemlerle ilgili talep MHK’den geldi, mevzuyu idare şurasına taşıdım, karar oy birliği ile alındı” açıklamasına karşın mevzuyu sahiplenen üye görmedim. Bilgisinin olmadığını söyleyen de vardı, yorum yapmak istemeyen de, desteklemiyorum/onaylamadım diyen de… 3 MHK üyesiyle görüştüm. sonucu herkes üzere toplumsal medyadan öğrendiklerini, hiç bir fikirlerinin olmadığını söylemiş olduler. bu biçimde bir karara katılmadıklarını ve yanlış olduğunu tabir ettiler. “Ben de katılmıyorsanız niye hâlâ vazifeye devam ediyorsunuz?” diye sordum, yanıt alamadım.

İtinasız liste

Cüneyt Çakır ve grubu UEFA tarafınca nazaranvlendirildikleri maça gitmek üzere alınmış uçak biletleri cebindeyken, Abdulkadir Bitigen Şampiyonlar Ligi maçına gitmek üzere bindiği uçakta 10.000 fit yüksekteyken bu sonucu, Türkiye Futbol Federasyounu’nun sitesinden öğrendi. bu biçimde bir vakit içindema, bu biçimde bir prosedür, bu biçimde bir tutum; hakemlikteki olağan akışa uygun değil. Size küçük bir detay: Excel tablosuna gelişi hoş yazılmış bir liste TFF sitesinden yayınlandı.

Tertip haricinde!

Listenin en başında Yaşar Kemal Uğurlu’nun ismi var. Hakem işleri müdürlüğünden yayınlanan hiç bir listeyi bu kadar gelişi hoş hazırlanmış görmezsiniz. Bu liste asla hakem idare tertibinin ortasında hazırlanmış bir liste değil. O denli olsa listenin bir ihtimamı, sıralanmasında bir mana olur… İle bakılırsa, alfabetik ya da klasman kıdemine göre yazılmış olur. Bu listenin hakem idare tertibinin haricinde hazırlandığının dokümanı bence budur.

Kalkavan’a tebrikler

misyona devam edecek olan hakemler dün Riva’da toplandılar. MHK Lideri Ferhat Gündoğdu salona geldi. “Yaşananları vakit içinde içselleştireceksiniz!” diye konuşmaya başlar başlamaz, Mete Kalkavan: “İçselleştiremiyorum Başkan!” diye atıldı. Gündoğdu: “İçselleştiremiyorsan güle güle!” dediği anda Mete Kalkavan oldukcatan salonu terk etmişti. Eski bir hakem olarak bu halinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Kalkavan ayrıldıktan daha sonra Gündoğdu konuşmaya, öbür 14 hakem dinlemeye devam ettiler. Gündoğdu bu operasyonun sebeplerini 4 unsurda deklare etti:

Performansı yetersiz olanlar.
Kendini kurumun ve konseyin üzerinde bakılırsanler.
Basınla ve siyasetle işini halletmeye çalışanlar.
Gözlemcilerin yaşlarının ilerlemiş olması.

Mazeretler ilginç!

Devamında Gündoğdu, bu listede olmayan isimlerle yolların tam olarak ayrılmadığını; gelecekte bu isimleri VAR’da kullanacaklarını, Alt liglerde hakem olarak nazaranvlendireceklerini, gözlemcileri de mentör yapacaklarını söylemiş oldu.

Gündoğdu tarafınca açıklanan sebepler epeyce gerçekçi değil. Performansı düşük dedikleri hakemler ligin en epeyce maç yöneten hakemleri. Performansı düşük olana bu biçimde ne diye bu kadar maç verdin diye sormak hakkımız. Basınla ve siyasetle maç alanlar var ise bu maçları veren de sizlerdiniz. Bu hakemleri çabucak sonrasında öbür kulvarlarda değerlendireceğiz demek de olayı soğutmak ve tansiyonu düşürmek için söylenmiş çocukça bir taktik olabilir. Öteki yandan bıraktırılan gözlemcilerin yaşları da epey ilerlemiş değil.

Ongun ve Duran bırakmadı

Tarık Ongun ve Bahattin Duran’la birlikte hakemliği bıraktıklarına dair haberler medyanın gündemde. Şu anda hakemliği bırakmak üzere bir kararları yok. Hakemliği fiilen bırakmış bir yardımcı hakem de yok. Yardımcı hakemlerin ve gözlemcilerin ortasında bu Merkez Hakem Heyeti vazifede olduğu sürece vazife kabul etmeyeceklerini tabir edenler ve hal koyanlar var. Yani “Bunlar var ise biz yokuz!” diyorlar ancak yarın için beklemedeler.”

KAYNAK: FANATİK GAZETESİ