Deniz Çoban: 13 hakem hazır dönüyor!

PeLe

New member
Deniz Çoban: 13 hakem hazır dönüyor! Eski hakem Deniz Çoban, Fanatik Gazetesi’nde yer alan yazısında nazaranv verilemeyen 13 hakemin dönemin kalan kısmında nazaranv alacağını söz etti.

Çoban’ın yazısı şöyleki:

Gündoğdu başkanlığında, 173 gün nazaranv yapan ve Türk hakemliğine epeyce büyük ziyan verdiğine inandığım Merkez Hakem Heyeti, dün prestijiyle bakılırsavinden ayrıldı. Bu ayrılık benim için sürpriz olmadı. Bekliyordum… Hatta geç kaldığı fikrindeyim. Zira Gündoğdu’nun nazaranvde kaldığı her gün, Türk hakemliğindeki çatlak daha da büyüyordu. 8 Mart tarihi sonun başlangıcıydı aslında. Bu ateşe kar dayanmayacağı belirliydi. Operasyonunun ertesinde, o kadar fazlaca şey yaşandı ki, Gündoğdu’nun 35 gün bile direnmesi şaşırtıcıydı. Şu aşağıda sıraladığım hadiseler, ayrılığın adım adım geldiğini gösteriyordu ancak Gündoğdu bu bildirisi bir türlü alamıyordu.

26 MART:
Gündoğdu’nun 8 Mart operasyonunda aldığı kararlar Tahkim Kurulu’ndan döndü.

30 MART: TFF Başkanvekili Mehmet Baykan istifa etti.

4 NiSAN: TFF Lideri Sayın Nihat Özdemir istifa etti.

4 NiSAN: MHK danışmanı, Hollandalı Eğitimci Uilenberg nazaranvi bıraktığını duyurdu ve her bir cümlesi “Gülle gibi” bir açıklama yayınladı.

5 NiSAN: TFF İdare heyeti üyeleri Alkın Kalkavan ve Erhan Kamışlı istifa etti.

Gündeminde istifa yoktu!

Yazının başından itibaren “istifa”yerine “ayrılık” sözünü kullanıyorum. Bunuşunun için yapıyorum: Bu denli yaşanana ve ilgililerin tek tek istifasına karşın Gündoğdu’nun gündeminde “istifa” yoktu. O nazaranve devam etme dileğindeydi. Hatta “istifa” haberinin ajanslara düştüğü saatlerde, Riva’da takımıyla bir arada önümüzdeki dönemin planlamasını yapıyordu.

Tahkim Konseyi sonucuyla geri dönen13 hakeme aslına bakarsan vazife verilmiyordu. Bu 13 hakemi dışarıda bırakmak için yeni bir talimat hazırlanıyordu. Gündoğdu’nun istifası, Ferhat Gündoğdu’ya da sürpriz oldu! 59 günlük MHK geliyor Gündoğdu’nun ayrılığı daha sonrası, TFF yetkilileri Sabri Çelik’le irtibata geçtiler ve kendisine nazaranv teklif ettiler.

Tahminen de siz bu satırları okurken, yeni MHK Lideri ve üyeleri açıklanmış olacak. nazaranve gelecek yeni konseyin bakılırsav müddeti, TFF Ana Statüsüne nazaran tam olarak 59 gün. 16 Haziran’da yapılacak TFF seçiminin olduğu gün, MHK‘nın de nazaranvi son bulacak. ötürüsıyla yeni gelen MHK, bir geçiş MHK’si olacak. Daha evvel de bu vazifesi 3 aylık bir süre için kabul etmiş olan Çelik, yine bakılırsave gelecek olursa 2 ay bakılırsav yapacak.

13 hakem hazır dönüyor!

Benim bildiğim Sabri Çelik, 8 Mart operasyonundan pek rahatsız. Bu operasyonu tasvip etmiyor ve şiddetle karşı çıkıyor. ötürüsıyla beklentim şu ki, dışarda kalan 13 hakemle ilgili uygulanmayan Tahkim Heyeti sonucu uygulamaya konulacak ve her şey 8 Mart öncesine dönecek. Dışarda bırakılan hakemlerin her an vazife alacakmış üzere idman yaptıklarını ve kendilerini hazır tuttuklarını biliyoruz. Sabri Çelik, MHK’nin başına geçecek olursa kısa lakin tarihi bir bakılırsav üstlenecekmiş üzere duruyor!

KAYNAK: FANATİK,