CSD Berlin yönetim kurulu hakkında suç duyurusu

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Berliner Zeitung’un araştırmasına göre: CSD Berlin yönetim kurulu hakkında suç duyurusu

Politikacılar, başkentin ve LGBTİ topluluğunun itibarından endişe ediyor. Şimdi CSD yönetim kuruluna karşı suç duyurusunda bulunuldu.

Sebastian Ahlefeld

Burada, Kızıl Belediye Binası'nın önü gibi devlet binalarının üzerindeki gökkuşağı bayrakları, CSD'nin siyaset için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Burada, Kızıl Belediye Binası’nın önü gibi devlet binalarının üzerindeki gökkuşağı bayrakları, CSD’nin siyaset için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.Fabian Sommer/dpa

Berliner Zeitung’da CSD Berlin derneğindeki olası suç olaylarını haber yaptıktan sonra, kolluk kuvvetleri şimdi çağrıldı. Bu gazetenin verdiği bilgiye göre, bu hafta Berlin polisi nezdinde CSD kurulu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kapsamlı deliller önümüzdeki günlerde savcılığa teslim edilecek. Buna şüpheli vergi kaçakçılığı, şüpheli zimmete para geçirme ve şüpheli güven ihlali dahildir.

Ulli Pridat ve Patrick Ehrhardt, yönetim kurulu üyeleri olarak her zaman şeffaf hareket etmediler ve büyük meblağlarda bile çok belirsiz davrandılar. Diğer şeylerin yanı sıra, dernekten bir İsviçre banka hesabına yapılan ve karşılığında gerçekte hangi hizmetlerin sağlandığı hala net olmayan birkaç para transferiyle ilgili. Ayrıca geçen yaz içecek arabalarından alınan nakit fişler tahsil edilmiş ve bu gelirin ne kadar yüksek olduğu hiçbir zaman belgelenememişti. Sadece aylar sonra para kulübün hesabına geçti.

Berlin siyaseti böyle diyor

Berlinli politikacılar da yüksek sesle konuşuyor ve derhal açıklama ve şeffaflık talep ediyorlar. Bu arada Temsilciler Meclisi’nde solun queer-politika sözcüsü Klaus Lederer, Berliner Zeitung’a şunları söyledi: “Berlin CSD derneğinde, bazıları artık ceza hukukuyla ilgili olan usulsüzlük iddialarına ilişkin raporlar beni çok şaşırttı.”

Üyeler aylardır CSD kurulundan soru sorarken, eski kültür senatörü artık açıklama yapılmasını bekliyor. “O (CSD)’nin zarar görmemesi için şimdi kapsamlı şeffaflık oluşturulmalı.” Kendisi de derneğin üyesi ama yıllardır aktif değil.

Berlin’deki queer topluluğu, bu iddialara hızlı bir şekilde açıklık getirmeyi hak ediyor.
Klaus Lederer

CDU ve SPD’nin iktidardaki koalisyonundan da benzer açıklamalar geliyor. Temsilciler Meclisi’ndeki CDU parlamento grubunun queer siyasi sözcüsü Lisa Knack, Berliner Zeitung’a verdiği bir röportajda şunları talep ediyor: “CSD yönetim kuruluna yönelik iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulmasını umuyorum. topluluğun ve Berlin’in çok ötesine geçiyor.”

Temsilciler Meclisi’ndeki queer siyasi sözcüsü Wiebke Neumann, SPD adına Berliner Zeitung’a şunları söyledi: “CSD’nin önemli siyasi taleplerinin gölgede kalmaması veya geri plana çekilmemesi için hızlı şeffaflık artık çok önemli.”

Arkasındaki fikrin uzun vadede zarar görme riski vardır.
CDU queer siyaset sözcüsü Lisa Knack

Berlin CSD eV yönetim kuruluyla karşılaştırıldığında Neumann, “hızlı kapsamlı açıklama” ve “tüm açık soruların” yanıtlanmasını talep ediyor. Berlin Yeşilleri’nin iki siyasetler arası sözcüsü Laura Neugebauer ve Sebastian Walter şunları söylüyor: “CSD Berlin eV yönetim kurulunun iddiaları ciddiye alacağını ve – henüz olmadığı kadarıyla – şeffaflık ve netlik endişeleri.”

Bu arada CSD yönetim kurulu, avukat Markus Henning aracılığıyla yaptığı basın açıklamasında tüm suç iddialarının doğru olmadığını açıkça belirtti. İddialara karşı hukuken savunacaksınız. Yönetim kurulu üyesi Patrick Erhard’ın CSD 2022’den elde ettiği nakit geliri yıl sonuna kadar özel ellerde tutmasında da yasal bir sorun görmüyor. Geçmişte Henning, Hohenzollern ailesini temsil ediyordu.

Richter, CSD derneği üyelerinin ilk endişesiyle ilgileniyor

Dernek üyeleri, toplanan bulgular hakkında tüm üyeleri bilgilendirmek ve olağanüstü genel kurul toplantı yeter sayısına ulaşmak için üye listesinin yayımlanmasını istedi. Listenin serbest bırakılması taleplerini yerine getirmedikleri için şimdi mahkemede dava ediliyor. Yönetim Kurulu, veri koruma (DSGVO) gözetilmesiyle reddini gerekçelendirir.

En son içtihat hukukuna göre, derneğin demokrasisi muhtemelen veri korumasından daha ağır bastığı için üyeler için iyi bir şans var. Nisan ayının sonunda, Hamm’daki yüksek bölge mahkemesi kararında (AKZ 8 U 94/22) açık bir şekilde şunu belirtti: gizlilik” onlara karşı çıkıyor. Prensip olarak, üye listelerinin iletimi veri koruma ile uyumludur.