Crysis 4 heyecanı bacayı sardı! Crytek CEO’su Avni Yerli yeşil ışık yaktı: Oyunun çıkacağı tarih…

Undertaker

New member
Türkiye’de ve dünya genelinde binlerce kişi tarafınca oynanılan Crysis için beklenilen açıklama geldi. Uzun müddettir oyunun 4. serisinin ne vakit yayınlanacağı merak ediliyordu. Şirketin alt kolu Crysis toplumsal medya hesabından yeni imale ait birinci görüntü yayınlandı. Fragmandaki “Yolculuğa katıl. Kahraman ol” tabirleri oyun tutkunlarını heyecanlandırırken, yeni üretim üzerinde çalışıldığı onaylandı. Bilindiği üzere, Crysis oyunu birinci vakit içinderda 2007 tarihinde Almanya’daki 3 kardeşin kurduğu Crytek çatısı altında paylaşılmış ve bilimkurgu kategorisinde listelenmişti. Crysis 4 ne vakit yayınlanacak? İşte konuşulan tarihler…

Crysis 4 Ne Vakit Yayınlanacak?

9 yıldır Crysis oyununun 4. serisini bekleyen oyun tutkunlarına hoş haber Crytek firmasından geldi. Almanya merkezli görüntü oyun şirketi, yeni üretimin yolda olduğunu takipçileriyle paylaştı. Aksilik olmadığı sürece, Crysis 4’ün 2023 ile 2024 senelerında satışa sunulması bekleniyor. Serinin son oyunu Crysis 3, 2013 yılında Steam ve gibisi platformlar aracılığıyla servis edilmişti. 9 yıldır yeni bir üretim geliştirilmezken, oyunun kemik kitlesi 4. seri için bir müddetdir takipteydi.

Toplumsal Medyada Duyuruldu! Yeni İmal Yolda…

Evvelki gün, Crytek’in resmi toplumsal medya hesabından Crysis 4 üzerinde çalışmaların başladığı belirtildi. Bu gönderi, kısa müddette binlerce beğeni alırken oyunun hayranları da yıllardır bekledikleri haberi aldı. Yapılan paylaşımda: “Crysis serisinin 4. oyunu üzerine çalıştığımızı büyük bir memnunlukla duyuruyoruz. Bu seyahatte bize katılmanızı ve kahraman olmanızı bekliyoruz. Yeni seyahatimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için görüntüyü ve blog paylaşımını inceleyin” denildi. Şirketin CEO’su Avni Yerli de bu gönderiyi beğendi.

Geliştirme Süreçleri çabucak hemen Birinci Basamakta

Crytek şirketinin resmi internet adresinden mevzuya ait uzun bir metin yayınlandı. Avni Yerli imzalı metinde, 4. serinin birinci basamakta olduğu ve yayınlanma tarihinin uzun sürebileceği açıklandı. 1000’e yakın insanın istihdam edildiği görüntü oyun şirketi, üretim müddetini kısaltabilmek için yeni mühendislerin ve yapımcıların istihdam edileceğini duyurdu. Oyun forumlarında, Crysis 4’ün 2023’den erken yayınlanamayacağına dair görüşler paylaşılıyor.

Crysis 4 Sistem İhtiyaçları

Oyun çabucak hemen üretim basamağındayken Crysis 4’ün sistem ihtiyaçlarının ne olacağı duyurulmadı. Gelişen teknoloji ile birlikte artık taşınabilir oyunların dahi onlarca GB’lik yer kapsadığı ve RAM gereksinimi duyduğu bilinen bir gerçek.

Bu niçinle, uzun soluklu bir üretim basamağından geçecek Crysis 4’ün yüksek işlemcili ve depolama alanına sahip bilgisayarlar için yayınlanacağı düşünülüyor. Crysis 3’ün sistem ihtiyaçları ise şöyleydi:

• Windows 7-8

• Intel Core 2 DUO yahut 2.7 GHz AMD Athlon

• 3 GB RAM

• 1 GB Ekran Kartı

• DirectX Sürüm 11

• İnternet kontağı

• 17 GB depolama alanı