Çok sıcak yazın dansı mı? Pinegrove Shuffle ile birleştirin.

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Bulutlu bir günde bir konut sokağında çekilen dansçı, mütevazi bir kuğu. Tek ayağı üzerinde ileri atılır ve kolları pişmiş spagetti kadar gevşek bir şekilde göğsünün arkasında uçuşurken hamle yapar. İleri geri sallanıyor, diğer ayağıyla alçak bir tekmeyle dokunuyor ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturuyor. Kanat açıklığı – dalgalanma etkisi – tamamen hipnotize edicidir.

Garrett Lee’nin Haziran ayında TikTok’ta yarattığı Pinegrove Shuffle, ritim ve koordinasyon, doğruluk ve tüm vücut akışkanlığının özel bir şekilde iç içe geçmesini içeriyor. Ancak Lee’nin gösterdiği gibi, her şey bileklerle ilgili. Her iki yana doğru uzanan, kollarının salınım aralığını genişleten ince, hızlı bir hareket var. Yumuşak, neredeyse halsiz, sanki suda yüzüyormuş gibi.

19 yaşındaki Lee, “Bazı insanlar bu hareketliliği gerçekten anlamıyor,” dedi, “kollarım aşağı indiğinde biraz aşağı inen bilekleri. Biraz kuş gibi.” Ve hareket halindeki kanat açıklığı.

Lee’nin viral Pinegrove Shuffle’ını Pinegrove’un “Need 2” grubuna icra etmesini izlemek hem garip bir şekilde rahatlatıcı hem de hüzünle dolu. Neredeyse iki ay sonra, TikTok’un unutulup gitmedi ve bu onun gücünü gösteriyor: bir kişiden veya gruptan (veya animasyonlu pembe bir beagle’dan) diğerine geçerken kültürel bir boşluğu dolduruyor.

Her yazın bir şarkısı, bir titreşimi vardır. Öyleyse neden bir dans olmasın? Ve neden olmasın bu dans? Şimdiye kadar hoş bir yaz olmadı. Acınası ve ürkütücü bir şekilde her zamankinden daha sıcak; Orman yangını dumanı tehlikeli ve yürek parçalayıcıdır. Korkacak çok şey var, en önemlisi de gezegenin korkunç durumu. Lee’nin dansında öne çıkan “Nothing Here to Care About” sözleri yanıltıcıdır – bu dansı dans etmek, gerçekten umursadığınızı, kavga etmeden pes etmeyeceğinizi gösterir.

Yakın zamana kadar futbolcunun fiziğiyle Lee, vücudu aracılığıyla konuşmak yerine çok az yüz ifadesiyle hareketler arasında süzülüyor. Pinegrove Shuffle, Barbie’nin pembe – ama eğlenceli – evreninin bir antitezidir. Lee’nin çekim yaptığı gün her zamanki gibi kapalı olmayan gerçek dünyaya duyulan özlemle ilgili: Maryland’deki bir arkadaşının evi olan çekim yeri, Kanada orman yangınlarından çıkan dumanla doluydu.

Massachusetts, Salisbury’de yaşayan Lee, hiç dans eğitimi almadı. Ancak futbol geçmişi – esas olarak bir merkez oyuncusuydu – çevikliğinde açıkça önemli bir rol oynadı. (Shakira ile birlikte.) Lee, “Futbol koçum her zaman ‘Kalçalar yalan söylemez’ derdi,” dedi. “Yan hakem olmak için kalçalarınızı hızlı ve atletik bir şekilde hareket ettirebilmelisiniz. Ve bunun dans hareketlerime çok şey kattığını hissediyorum. Çok fazla kalça koydum.

Ayrıca bir snowboardcu olması da yardımcı oluyor. “Bütün hobilerim,” dedi, “bir şekilde bu Pinegrove videosuyla bağlantılı.”

Pinegrove, DJ Khaled’in TikTok’ta sergilediğini gördüğü dansın ilk versiyonu değildi, ama daha hızlıydı. Lee, “Bunu 6/4’te yapmak istedim çünkü dinlediğim şarkıların çoğu 6/4’te” dedi. (Ayrıca resmi bir müzik eğitimi yoktur, ancak davul ve gitar çalmaktadır.)

Lee, Pinegrove dansı hakkında “Müziği hissettim ve ‘Bu komik’ dedim” dedi. “‘Bunu yayınlamalıyım.’ Yani bu bir nevi DJ Khaled’in işi ama ben ondan biraz farklı yapıyorum. Herkes gevşekliği geri getiremez.”

Güldü, “Merhaba DJ Khaled!”

İlk denemesi “Never Meant by American Football” başarısız oldu. Ancak Pinegrove’un şarkısı onu başka bir yere götürür. Lee, “Özellikle depresif bir insan değilim, ama bu beni biraz üzüyor” dedi. “Bu yüzden videodaki yüz ifadem böyle – çünkü bu şarkı çalarken gerçekten kontrol edemiyorum. Şarkı ruhuma farklı bir şekilde dokundu.

Lee, Pinegrove Shuffle’ın popülaritesi konusunda kafası karışık ama bunu herkes için bir dans olarak gördüğünü söyledi. “Bu benim için çılgınca çünkü herkes daha derin bir anlam buluyor” dedi. “Bunu seviyorum çünkü bütün bir topluluğu bir araya getirdi.”

Yayınlandığında arkadaşlar videodakinin o olup olmadığından emin değillerdi. Liseden mezun olduktan sonra bir yıl ara veren Lee, son bir yılda kilo verdi: “Eskiden 340 kilo gibiydim ve 120 kilo verdim” dedi. “Bu nedenle daha fazla TikTok paylaşmaya başladım. Güvenimi artırdı. Her zaman dans edebildim. Şimdi biraz daha kolay.”

Yurtdışında geçirdiği dönem boyunca Lee kendini bulmak istediğini söyledi ve TikTok’ta doğaçlama danslarıyla bunu başardı. “’Biliyor musun? Ben de bir TikTok döndürebilirim.