Citlak ne demek ?

CaRiZMa

Global Mod
Global Mod
Citlak, duzlemsel bir malzemede meydana gelen yuzey cizgilerinin ustunde kabarcklar olusturarak yuzeyin duzgunlugunu bozma veya kalnlgn artrma ozelligine sahip bir uretim islemidir. Citlak uretim islemi, duzlemsel malzemenin cizgilerinin ustunde kabarcklar olusturarak duzgun bir yuzeyi bozmak icin kullanlan, cogu zaman aluminyumdan, paslanmaz celikten veya bakrdan yaplms kalplar kullanlarak yaplan bir islemdir.

Citlak Uretim Isleminin Amac

Citlak uretim islemi, ozellikle hava kosullarna dayankllk, surtunmeyi azaltma veya cizilme kars dayankllk icin kullanlr. Bu islem, parcann ozelliklerini gelistirmek icin kullanlabilir ve ayn zamanda parcann daha sert bir yuzey gorunumu elde etmek icin de kullanlabilir. Citlak uretim islemi, asnmay onlemek, parcann korozyon direncini artrmak veya parcann dayankllgn arttrmak icin de kullanlabilir.

Citlak Uretim Isleminin Farkl Yontemleri

Citlak uretim islemi, farkl yontemlerle gerceklestirilebilir. Ornegin, bask islemi, farkl malzemelerin yaglanmas veya kalplama islemi gibi teknikleri kullanarak citlak uretim islemi gerceklestirilebilir. Ayrca, citlak uretim isleminde kullanlan kalplarn ici surtunmeyi ve korozyonu onlemek icin kaplanabilir.

Citlak uretim islemi, cesitli endustrilerde kullanlan bir uretim islemidir. Bu islem, ozellikle otomotiv, elektronik ve makine endustrilerinde sklkla kullanlmaktadr. Citlak uretim islemi, farkl malzemelerin kalplama veya kalplama islemleriyle birlikte kullanlarak gerceklestirilebilir.

Citlak uretim islemi, duzlemsel malzemenin cizgilerinin ustunde kabarcklar olusturarak duzgun bir yuzeyi bozmak icin kullanlan bir islemdir. Bu islem, ozellikle hava kosullarna dayankllk, surtunmeyi azaltma veya cizilme kars dayankllk gibi amaclarla kullanlabilir.