Çinli Viomi, Sunny ile yerli üretime geldi

Mezopotamya

New member
Türkiye’nin kıymetli üreticilerinden Sunny Elektronik, Sunny Reddot, Good Design, IF üzere epey sayıda milletlerarası tasarım mükafatı sahibi Viomi IoT@Home ile eser geliştirme, üretim, satış ve dağıtım alanlarında partnerlik muahedesi imzaladı. Robot süpürge üretimine başladıklarını duyuran Sunny Elektronik İdare Şurası Lideri Adem Atmaca, Robot süpürgelerin erişilebilir fiyatlarla 2022 birinci çeyrekte iç piyasada olacağını, daha sonra da Avrupa pazarına açacaklarını söylemiş oldu.

Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden biri olarak, 110 bin metrekare kapalı alanda, bin 500’den çok çalışanıyla üretim yaptıklarını hatırlatan Atmaca, “Çin’in başkan teknoloji firmalarından biri olan Viomi ile kurduğumuz stratejik iştirak muahedesi, Viomi Akıllı Robot Süpürgelerin eser geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarında Sunny’i yetkili kılıyor.” dedi.

2022 yılının birinci çeyreğinde Viomi Akıllı Robot Süpürgelerinin tüketici ile buluşacağını, evvel iç piyasada daha sonra Avrupa pazarında satışa sunacaklarını da kelamlarına ekledi.

Sesli komutla çalışıyor

Atmaca Alpha 2 Pro, V5, V5 Pro ismiyle piyasaya sürülecek birinci eserler hakkında şu ayrıntıları verdi: “Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro Modellerinin üretimi ve V2 Pro’nun pazarlama ve lojistiği birinci sefer Türkiye’de Sunny tarafınca yapılacak. Alpha 2 Pro, 4000 PA emiş gücü ve 5200 mAh batarya kapasiteye ayrıyeten Lidar sensör teknolojisi ile mahzurlardan kaçınma özelliğine de sahip. Halı algılama özelliği ve otomatik toz boşaltma ünitesiyle de bir ay boyunca eller özgür paklığın rahatlığını yaşatacak. Akıllı telefonla denetim edilebilen Viomi akıllı süpürgeler, LDS akıllı navigasyon ve AI algoritma özellikleriyle konutunuzun haritasını çıkararak, istediğiniz üzere bir paklık programı yapmanızı sağlarken, Google ve Alexa uygulamaları yardımıyla sesli komut ile de çalışabiliyorlar.”