Chris Noth’u cinsel hücumla suçlayan iki bayana, Sex and the City dizisinin yıldızları dayanak verdi

Muhabir

New member
Sex and The City dizisinin başroldeki 3 bayan oyuncusu, Mr. Big karakterini canlandıran Chris Noth’u cinsel taarruz ile suçlayan bayanlara dayanak veren ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Öne çıkarak acı dolu tecrübelerini paylaşan bu bayanları destekliyoruz” sözleri yer aldı.

67 yaşındaki oyuncu Chris Noth ise argümanları yalanlıyor.

Noth, bir periyot izlenme rekorları kıran dizinin ana karakteri Carrie Bradshaw’un (Sarah Jessica Parker) uzatmalı sevgilisi Mr. Big karakterine hayat veriyor.

Argümanlar, HBO Max’in yeni başlayan Sex and The City’nin devam dizisi “And Just Like That”in yayınlandığı devirde ortaya atıldı.

Hollywood Reporter mecmuasında Perşembe günü yayımlanan bir haberde iki bayan, yıllar evvel Noth’un kendilerini tecavüz ettiğini öne sürdü.

Zoe ve Lily takma isimleriyle dergiye konuşan bayanlar Noth’un kendilerine nasıl cinsel taarruzda bulunduğunu ayrıntılı bir biçimde anlattı.

HBO üretimi yeni dönemin yayımlanmasından iki hafta daha sonra, dizinin üç bayan yıldızı, Noth’u cinsel akınla suçlayan bayanların yanında olduklarını belirten bir ortak açıklamayı toplumsal medya hesaplarından paylaştı.

Açıklamada, “Bunu yapmanın fazlaca güç olduğunu kestirim ediyoruz ve onları takdir ediyoruz” denildi.

Getty ImagesChris Noth (solda), Sex and the City’nin yeni yayınlanan HBO imali devam sineması “And Just Like That…”de de rol alıyor.

TEZLER NELER?

Hollywood Reporter mecmuasına konuşan Zoe ve Lily takma isimli iki bayan, Noth’un farklı vakit içinderda kendilerine tecavüz ettiğini anlattı.

Haberde, dergiyle Ekim ayında ilişki kuran Zoe ve Ağustos’ta bağlantıya geçen Lily’nin birbirlerini tanımadıkları açıklandı.

Bugün 40 yaşında olan gazeteci Zoe, Noth’un kendisini 2004 yılında West Hollywood’da bir apartman dairesinde cinsel beraberliğe zorladığını söylemiş oldu.

Ünlülerle çalışan bir şirkette misyonlu olduğu sırada Noth’un saldırısına maruz kaldığını sav eden Zoe, senelerca mevzuyla ilgili anılarını bastırdığını lakin en sonunda Noth’un nasıl bir insan olduğunu göstermek için öyküsünü anlatma muhtaçlığı duyduğunu belirtti.

Olay daha sonrasında polisle görüştüğünü fakat ona tecavüz eden kişinin ismini vermediğini de aktaran Zoe, durumu bu biçimdeki işverenine anlatmıştı. İşvereni bugün öyküyü doğruluyor.

Zoe’nin ondan sonrasında danışmanlık aldığı UCLA Tecavüz Kriz Merkezi’nin müdürü de onun tedavi gördüğüne tanıklık ediyor.

Cümbüş bölümünde çalışan ve bugün 31 yaşında olan Lily ise, Noth’un 2015’te New York’taki apartmanında kendisine tecavüzde bulunduğunu tez etti.

Hayranı olduğu Noth ile New York’taki bir gece kulübünde, VIP kısmında garsonluk yaptığı sırada tanıştığını söyleyen Lilly, “Kesinlikle bana asılıyordu. Çok hoşuma gitmişti. Evli olduğunu biliyordum ki bu, benim için utanç verici” diye konuştu.

İkili içinde Mart ve Nisan ayları boyunca devam eden ve Hollywood Reporter mecmuasının gördüğü iletilerden bir adedinde Noth, “Bu ortada sormak zorundayım geçen haftaki akşamımız güzeline gitti mi? Bence çok eğlenceliydi fakat senin nasıl hissettiğinden emin değilim” yazıyor.

Lily’nin yanıtı ise “Bana eşlik etmen muhakkak hoşuma gitti. İletide fazlaca ayrıntıya girmeyeceğim. Lakin azıcık kullanılmış hissettim” formunda.

Getty Images

CHRIS NOTH: KARŞILIKLI İSTEĞE DAYALIYDI

Savların ortaya atılmasından daha sonra The Hollywood Reporter ve Rolling Stone mecmualarına açıklama yapan Noth, yaşananların “karşılıklı rızayla” gerçekleştiğini savundu ve suçlamaları reddetti.

Noth, “Hayır, her vakit hayır demektir ve ben bu çizgiyi geçmedim. Bunları niye şu an gün yüzüne çıkarıyorlar bilmiyorum lakin şunu biliyorum ki, ben o bayanlara saldırmadım” dedi.

Chris Noth ve oyuncu Tara Wilson’ın 2012 yılından bu yana süren evliliklerinden iki çocuğu var.