Charlottenburg'daki A100'de mega biriktirme: “Bu Süper Gau”

Mezopotamya

New member
HUP konseri Spandauer Damm üzerinde ses çıkarıyor, hava çok sayıda araba çatısına titriyor. Sıcak, yüksek. Charlottenburg'un büyük bölümleri bir sac metal çığ tarafından tıkanır. Charlottenburg'daki ICC'deki bir otoyol köprüsünün engellenmesi Perşembe günü çok fazla hükmetti. Birçok sürücü için cehennemdi.

Messe Nord çevresindeki sokaklarda mega trafik sıkışıklığı oluştu. Bunun etkileri Pankow ve Neukölln'e hissedildi. Birçok aracın saptırılması için bir kavram önümüzdeki haftanın ortasına kadar sunulmayacak.

André bundan özellikle rahatsız. Fuarın yakınındaki bir BMW otomobil bayisinin önünde beyaz minibüsünde oturuyor. “Bugün trafik sıkışıklığından gerçekten etkilenmiyorum, şimdiye kadar iyi geçtim. Ama önümüzdeki iki yıl boyunca bunun hakkında hiçbir şey düşünmüyorum” diyor. “Sadece bir saptırma kurmadan her şeyi sıkıca yap? Bu işe yaramıyor.

Tim de rahatsız. 20 yaşındaki siyah BMW ile meslek okulundan geliyor, Pankow'a gitmek istiyor. Genellikle yol için yaklaşık bir saate ihtiyacı vardır. Şimdi bir buçuk saat boyunca yolda olduğunu söylüyor. Ve hala trafik sıkışıklığına sıkışmış. Az çok gönüllü olarak. “Maalesef daha uzun sürer,” diyor Tim.

“Bu rahatsız ediyor, ama bu şehirde çok önemli.” Kapanışın yıllarca devam edebileceği onu rahatsız ediyor. Ancak, zaten alternatif bir plan düşündü. “Eğer böyle devam ederse, trene geçiyorum,” diyor 20 yaşındaki ve Pankow'a doğru birkaç metre uzaklıkta yuvarlanıyor.

Daniel Mais için mega tıkanıklık özellikle olumsuz bir günde geliyor. Aksi takdirde her gün ve hafta sonları da çalışan serbest çalışan kişi Perşembe günü serbest bıraktı. Parlak güneş ışığında, 45 yaşındaki Kraliçe-Elisabeth-Straße'deki gümüş Audi'de oturuyor. Sonuçta, aracı dönüştürülebilir. “Sadece depomdan bir şeyler almak istedim,” diyor Mais. “Aslında üç dakikalık bir mesafe.”

Ring Demiryolu Köprüsü bir sonraki duyuruya kadar kapalıdır.Catalina Hildebrandt/Berliner Zeitung

Şimdi yan sokaklarda bir saatin çeyreği savaşmıştı ve sonunda trafik sıkışıklığından kaçınmak için vazgeçti. BVG greviyle birlikte, “der Super-gau” otoyol köprüsünün engellenmesidir. “Son derece aptal,” durumu özetliyor. “Ve aynı zamanda çevre için de bok – tüm egzoz gazlarıyla.”

“Tüm yan sokaklar tamamen sıkı. Her şey engellendi, yok. Arabalar gerçekten birbirine sıkıştı” diyor 45 yaşındaki. “Şimdi burada bir trafik sıkışıklığı bekliyorum ve bunun oldukça hızlı olduğunu umuyorum.” Daha sonra bir spa'daki stresi unutmak istiyor. “Ama yine de günümü hayal ettim.”

Daniel Mais fazladan zaman ayırdı - ve şimdi trafik sıkışıklığına takıldı.

Daniel Mais fazladan zaman ayırdı – ve şimdi trafik sıkışıklığına takıldı.Markus Wächter/Berliner Zeitung

“Senin ciddiyetin değil. İki yıl?”

Daniel Mais, köprünün iki yıl boyunca kapalı olması gerektiğini bilmiyordu. Bunu deneyimlediğinde şok tepki verir. “Ham Se asbest mi buldu?” O Berlinert. “Ciddiniz değil. İki yıl? Bunu nasıl hayal ediyorlar? Bu gerçekten zor. Sadece köprüyü yıkabilirsiniz.”

Engellenen otoyolun etrafındaki yan sokaklara bir bakış, her şeyin gerçekten dolu olduğunu gösteriyor. Dur ve git bak. Kaiserdamm yakınlarındaki Soorstrasse'de “Aksi takdirde burada asla çok fazla trafik yok” diyor. “Bir felaket. Şimdi herkes çok daha uzun sürüyor.”

Bu Perşembe günü hedeflerine sonsuza kadar ihtiyaç duyanlardan biri Dennis. Genç baba, küçük kızı ile karanlık bir Volkswagen kombinasyonunda oturuyor. “Çok uzun zamandır trafikte, kesinlikle iki saat” diyor. Aslında, BVG'nin grevi nedeniyle karısını Prag üzerinde çalışmaya götürmek istedi. “Genellikle rota için 20 dakikaya ihtiyacım var.”

Tim Siyah BMW'de: Blok devam ettiğinde trene geçer.

Tim Siyah BMW'de: Blok devam ettiğinde trene geçer.Markus Wächter/Berliner Zeitung

Grev nedeniyle Dennis de sokaklarda daha fazlası olduğundan şüphelendi. “Ama bunu beklemiyordum. Gerçekten sarhoş edici değil. Çok fazla grev ve şantiyeyle bir araya geliyor.” Rahatsız görünümü ciltler konuşuyor. “Ve bu da arabada hasta olan küçük bir kızı ile. Sadece eve gitmek istiyorum.”

Trafik sıkışıklığı da profesyonelce seyahat edenler için özellikle aptalca. Örneğin Jeanette Hobten, kurye şoförü olarak çalışıyor. “Dün gece bir saatin dörtte üçü, bugün kesinlikle iki ya da üç saat. Dükkan için gerçekten kötü.”

“Trafik sıkışıklığı bok”

Bağımsız zanaatkar Martin de bu şekilde görüyor. Sabah sekizden beri trafikte sıkıştığını söylüyor. Üç saatten fazla. “Bugün artık çalışamıyorum, randevu alamıyorum.” Trafik sıkışıklığından para kaybeder. “Ama hiçbir şey yapamazsın.” Charlottenburg-Wilmersdorf aracılığıyla mücadele eden yüzlerce rahatsız kamyon şoförü onunla aynı fikirde olacak.

Harald ve yolcu Arne sakin. Mega trafik sıkışıklığı içeriğine zarar veremez.

Harald ve yolcu Arne sakin. Mega trafik sıkışıklığı içeriğine zarar veremez.Markus Wächter/Berliner Zeitung

Paula pembe bir Renault'da oturuyor ve güneş yüzünden pencereyi artırdı. Sadece Teufelsberg'den geliyor, köpeklerle yürüyordu. Aslında, Kurfürstendamm üzerindeki çalışmalarına geri dönmesi gerekirdi: “Trafik sıkışıklığı bok”, özetliyor. “Bu sabah kasabaya girmem iki saat yalnız aldı.” Ve şimdi, öğle yemeği molasından sonra, en az kırk dakika tekrar duruyor. Bununla birlikte, kapanış ve şantiyeden şaşırtıcı derecede mutlu.

“Birçoğu bunu farklı görüyor, ama bence köprünün yenilenmesi iyi. Her şey zaten toplandı” diyor. “Korkunçtu. Her gün rotayı sürüyorsun.” Her çentik tanıyorum ve köprüdeki çatlağı biliyorum. Zamandı, tüm A100 kıçının noktasında. “Köprü yenilenmiş olması için alternatif bir rota aramanız için mutluluk duyuyorsunuz.

Trafik sıkışıklığı Harald ve Arne tamamen rahatlıyor. İkisi yönetim kurulunda gönüllü sürücüler. Aşağı pencerelerle beyaz minibüsünüzde radyo duyabilirsiniz, yüksek sesle konuşun. İkisi sadece Beelitz'den geliyor, orada yiyecek alıyor. Harald, trafik sıkışıklığını atlamaya bile çalışmadın. “Bypass trafik sıkışıklığında kalmaktan daha uzun sürüyor.” Bir gönüllü olarak, diğerleri kadar fazla zamanınız ve stresiniz olmasa bile, Harald diyor. İkisinin sloganı: “Göze ve içinden.” Ve sonra Harald, birçok sürücünün ön cam üzerine içeriden yazması gereken bir cümle diyor: “Rahatsız etmekten daha hızlı değil.”

Bilmek istiyoruz: trafik sıkışıklığı gerçekten ne kadar şiddetli? Ve trafik kaosuna cevap verecek siyaset var – ne düşünüyorsunuz? Lütfen bize yazın: letter@Haberler