Cengiz Ünder’in kelamları İtalyanları kızdırdı!

PeLe

New member
Cengiz Ünder’in kelamları İtalyanları kızdırdı! Dönem başında Roma’dan Fransız takımı Olimpik Marsilya’ya kiralanan ulusal futbolcumuz Cengiz Ünder, gösterdiği başarılı performans ile adeta Ligue 1’e damga vurdu.

24 yaşındaki futbolcu, Fransız basınına verdiği röportasj daha sonrası İtalya’da adeta tenkit yağmuruna tutuldu.

“ROMA’DA DA OYNADIM FAKAT MARSİLYA ÜZERE DEĞİL”

Marsilya ile büyük bir ahenk yakalayan Cengiz Ünder, grubu sırtlayan isimlerden biri haline geldi. Başarılı performansı daha sonrası basının da ilgisini çeken Ünder, Fransa’da verdiği bir röportajda, “Kariyerimdeki en çılgın atmosferleri Türkiye’de yaşadım. Türkiye’de Beşiktaş’ta misal bir atmosfer var ve bu coşkuyu Marsilya’da da hissedebiliyorum. Marsilya’da Türkiye’deki atmosferi buldum. Roma’da da oynadım lakin Marsilya üzere değil. Bu dayanak, futbol oynama dileğimizin ötesine geçmeye itiyor” kelamlarını kullandı.

İtalyan basınında yer alan haberlere nazaran, Cengiz Ünder’in Marsilya’nın Roma’dan daha uygun olduğunu söylemesi İtalyanları kızdırdı.

ROMA TARAFTARLARINDAN BÜYÜK REAKSİYON

24 yaşındaki ulusal yıldızın bu açıklamaları, Roma taraftarlarının yansısına niye oldu. Cengiz Ünder’in Roma’da bekleneni veremediğini belirten İtalyan taraftarlar, Ünder’in bilhassa taraftar noktasında Marsilya’yı daha ön planda tutmasına da bir çok bozulduklarını söz ediyorlar.

40 MAÇTA 12 GOL, 5 ASİST

Marsilya formasıyla bu dönem dört farklı kulvarda 40 maça çıkan Cengiz Ünder 12 gol ve 5 asist kaydetti.