Cengiz Ünder: Bu beni gururlandırıyor

PeLe

New member
Cengiz Ünder: Bu beni gururlandırıyor Marsilya’da forma giyen Cengiz Ünder, Lazio müsabakası öncesinde UEFA’nın resmi internet sitesiyle bir röportaj gerçekleştirdi.

Yeni kadrosunda kısa müddet içerisinde gösterdiği başarılı performansla büyük beğeni toplayan ulusal futbolcu; Fransız takımına transfer olma sebebi, taraftarlar, Jorge Sampaoli ve UEFA Avrupa Ligi kümesindeki maçlar hakkında konuştu.

Cengiz Ünder’in açıklamaları şöyle;

“Olimpik Marsilya’ya çabuk alıştım. Benim için her şey fazlaca uygun gidiyor ve pek süratli bir ilerleme kaydettim. Kısa müddette fazlaca şey başardım ve burada olmaktan hakikaten epeyce memnunum. Buraya gelmedilk evvel kadrodaki arkadaşlarımdan ve internette yaptığım araştırmalardan taraftarlarımız hakkında bir epeyce şey öğrendim.

Bu kulübün inanılmaz taraftarları olduğunu herkes biliyor. Şu anda neyden bahsedildiğini daha yeterli anlıyorum. Kulüp ve taraftarlar içindeki olağanüstü bağlantıyı saha ortasında ve haricinde bakılırsabilirsiniz. Bu, beni en epey etkileyen şeylerden biri. Daima bu biçimde şahane taraftarlar için oynamayı hayal etmiştim ve artık Avrupa’nın en uygun taraftarlarının önünde oynuyorum. Bu beni gururlandırıyor.

Liderle birinci görüşmemden daha sonra internette Marsilya taraftarlarının görüntülerini izlemeye başladım. Bu da hakikaten burada, onların önünde oynamak istememi sağladı. Görüntüler beni epeyce etkiledi. Dediğim üzere burada olmaktan, bu taraftarların önünde oynamaktan sahiden hayli memnunum. Hem heyecanlıyım tıpkı vakitte memnunum.

Roma taraftarları şaşırtan ve farklıydı. Lakin Leicester City’deyken hiç bir vakit kendi seyircimizin önünde oynamadım. bir daha de en uygun taraftarların Marsilya’da olduğunu söyleyebilirim. Çok büyük bir tesire sahipler. Alana girer girmez atmosferden etkileniyorsunuz. Sizinle bir arada oynadıkları izlenimine kapılabilirsiniz.

Buraya gelme sebeplerimden birinin de Jorge Sampaoli olduğunu söyleyebilirim. Antrenör benim için her vakit epey kıymetli bir faktördür. Fakat bir buçuk yıldır bu biçimde olmamıştı. Kendisiyle çalışmaktan nitekim hayli memnunum zira ondan fazlaca şey öğreniyorum. İşleri yapma formu sahiden farklı. Birfazlaca taktik çalışması yapıyoruz ve daima farklı varyasyonlar deniyoruz. Çok genç bir grubumuz var ve hocamız yardımıyla hakikaten gerçek yolda ilerliyoruz.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki kümemiz Şampiyonlar Ligi kümesi üzere. Şiddetli bir kura çektik. Lakin şüphesiz bu kümeden çıkabiliriz. Bence birinci iki maçta galibiyeti elimizden kaçırdık. Bilhassa birinci maçta uygun oynadık. Rakibimiz 10 kişi kalmıştı ve kendi oyunumuzu kabul ettirebilirdik. Lakin fazlaca sakin oynadık.

İkinci maçın da bilhassa ikinci yarısında kusursuz bir futbol oynadık. Birinci yarıda Galatasaray üzere ebediyen bu düzeylerde yarışan düzgün bir ekibe karşı baskı yapmaya başladık. Eksik olan tek şey goldü. Ceza alanında daha yaratıcı olsaydık sonuç farklı olabilirdi. Maksadımız, alışılmış ki UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmak zira hayli uygun bir ekibimiz var. Fakat bence şu an bunu konuşmak için fazlaca erken. Maç maç bakmak daha düzgün olacaktır. Önümüzdeki Avrupa Ligi maçlarını kazanmak istiyoruz.

Şu anda iki puanımız var. Bir daha sonraki maçımız deplasmanda ve sıkıntı olacak. Fakat bir üst cinse yükseleceğimizi düşünüyorum. Ayrıyeten bizim için artık her şey epey daha süratli gelişecektir. Değerli olan kümemizdeki kalan maçları kazanmak ve önümüze bakmak.

Lazio’ya karşı daha evvel biroldukça defa oynadım. Onlarla son karşılaştığımızda epey güzel oynamıştım. Bizim için kolay bir maç olmayacak. Lazio zoru bir rakip lakin biz de güzel bir grubuz. Yeterli bir futbol ortaya koymak istiyoruz. şüphesiz her ekip alana her vakit kazanmak için çıkar. Ben sahiden bu maçın sıkıntı olacağını düşünüyorum. Fakat uygun hazırlanmak için hâlâ biraz vaktimiz var.”

KAYNAK: ASİSTANALİZ