Çebi’den Orman’a: Ben senden helallik istemiyorum ki!

PeLe

New member
Çebi’den Orman’a: Ben senden helallik istemiyorum ki! Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kulübün 2020 yılı olağan idari ve mali genel konseyinde konuşan Çebi, “Bu rapor Beşiktaş için mali ve idari istikametten dönüm noktasıdır. Güzel uğurlu olsun. Yanlış bir şey yapmadık. Bu raporu çıkaracağımıza yemin ettik, geriye dönüşü yok.” dedi.

Eski yöneticilerden Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun raporla ilgili tenkitlerine değinen Çebi, “Kendisi avukat, esasen bu raporun gereğini yapmazsak kabahatimizin fazlaca ağır olacağını bilecek kadar da aklımız çalışıyor. Sizin kadar bilmeseler de etrafımızda epeyce avukat var.” diye konuştu.

Kulüpte yönetici olduğu devirde yapılan çalışmalar sırasında icra heyeti lideri olduğu tarafındaki telaffuzlara açıklık getiren Çebi, şunları söylemiş oldu:

“Futbol AŞ, eski idare vaktinde idare konseyi üyesi değildim. nazaranvim yoktu. Ben geldiğim gün yangın yeri olan mali işlerde bakılırsavlendirildim. sonrasındasında futbolun başına geçmem istendi. İnşaat, çatı bitti ‘Ahmet ağabey gel icra şurası lideri ol’ dendi. Lider buyruk vermiş. Beşiktaş lideri buyruk verirse yapacaksınız. Doğuda nazaranv yapıyorum, batıdaki durumdan hesap soramazsınız. Birtakım şeyleri görme imkanım yoktu. Başkanlığa geldiğimden beri 2-3 imzayla icraatla yapıyoruz. Eski lider vaktinde tek imza vardı. Ben yalnızca 3 futbolcunun satışında yardım ettim, dayanak verdim ve üzerime aldım. Birinde sayın lider Güney Afrika’daydı, Cenk Tosun transferi. İkincisi Atınç Nukan, üçüncüsü de Çin’e sattığımız Ersan Adem Gülüm transferi.”

Çıkan rapordan da kaçmadığını kaydeden Çebi, “Ben buradayım. Benimle ilgili ne var ise çekeceğimi. ‘çekeceğim’ diyorum, bir daha ‘hayır’ diyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Fikret Orman’a cevap

Kulübün eski lideri Fikret Orman’ın dün düzenlediği basın toplantısını hatırlatan Çebi, “Helallik vermeyecekmiş. Ben senden helallik istemiyorum ki. Ben sana ne yaptım. Senin bana teşekkür etmen lazım. Millet ‘paralar nerede’ derken, sana kendini aklama fırsatı verdim. Git savun kendini. Bu bir baht. Yapmasak yıllarce ‘Fikret Orman paralar nerede’ diyecekler. Haklıysan buyur hallet. Raporuna sahip çık.” diye konuştu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun da kendisini haklı çıkaracak bir konuşma yaptığını anlatan Çebi, “Benim canımı acıtmak istediğini söylemiş oldu. Burada itiraf ettin. Benim seninle sıkıntım yok. Benim Beşiktaş’ın menfaatlerini kovalama yükümlülüğüm var. Bu benim meselem, beni bundan kimse alamayacak.” tabirlerini kullandı.

İki gündür yapılan genel heyette her insanın eteğindeki taşları döktüğünü belirten Çebi, “İtişe kakışa gerek yok. Fikret beyefendiye mesajım var. Kardeş seninle benim aramda helallik hiç bir mevzu yok. Helallik alacaksam ben senden alacağım. Burada bana neler yaptığını anlatmayacağım.” tabirlerini kullandı.

“Taraftarlar bize sabır gösterecek”

İdareye geldikleri günden beri gruptaki birtakım futbolculara talebin olmadığına dikkati çeken Çebi, “Geldiğimiz günden beri bir futbolcuya talip çıkmaz mı? Gençlerimiz var. Onlarla devam edeceğiz ancak işe yaramayanlarla olmuyor. Taraftarlar bize sabır gösterecek.” diye konuştu.

Gelecek devir için bir planlama yapmaları gerektiğini anlatan Çebi, “Seneye gelir yok. İki ayağımızı bir pabuca sokacağız. Çıkış burada. Tahminen bir, tahminen iki sene sokacağız lakin daha sonra mali meselelerini çözen Beşiktaş olacak. Devrimizde 1,5 milyar girmiş ve 1,5 milyar çıkmış. yemin ettiğim üzere gelirleriyle masrafları eşit bir kulüp yaptım. Bu grubun küme düşeceğini söylemiş olduler, şampiyon yaptık. Seyirci yoktu. 200 milyon daha gelirimiz olsaydı Süleyman Seba’dan daha sonra fazla veren birinci periyot olacaktı.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakem idarelerine de tenkitte bulunan Çebi, “Beşiktaşlıların canı yanıyor. Galatasaraylılar ağlamaya başlıyor, ben susmaya başlıyorum. Dün Trabzonspor da ağlamaya başladı. Ben Trabzon doğumluyum, memleketimi fazlaca seviyorum. Beşiktaş’ı da hayli seviyorum. Lütfen karıştırmayın. Bunu bile kullananlar var.” sözlerini kullandı.

Fulya davasıyla ilgili de açıklamada bulunan Çebi, “Yılbaşından daha sonraki birinci divan toplantısında açıklayacağım. Yıldırım Demirören’in vermiş olduğu ziyanların yüzde yüz karşılanacağından emin olun. Ben buradayım, kağıt bende.” biçiminde kelamlarını tamamladı.