CANLI | Rusya’nın Ukrayna taarruzunda son durum

Muhabir

New member
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hücumunda 14 gün geride kaldı.

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, OHAL sırasında tüm Ukrayna halkına silah kullanma serbestisi getiren yasaya imza attı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik atakları 15’üncü gününde devam ederken, Zelenski, Alman basınına konuştu.

‘RUSYA İLE UZLAŞMAYA HAZIRIM’ İLETİSİ

Zelenski şu sözleri kullandı:

• Her müzakere hedefimde Rusya ile savaşı bitirmek var ve ben birtakım adımlar atmaya hazırım. Uzlaşma şüphesiz olmalı lakin bu ülkeme ihanet çizgisinde olmamalı. Ayrıyeten karşı tarafta buna hazır olmalı.
  • Bu durumdan lakin bu türlü çıkabiliriz. Detayları çabucak hemen konuşamayız. Liderler içinde çabucak hemen direkt bir temasımız olmadı. Lakin liderler seviyesindeki görüşmelerden daha sonra bu savaşı sonlandırabiliriz.
Daha evvel Rusya’nın öne sürdüğü Donbass’taki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığının tanınması ve Kırım’ın Rus topraklarında görülmesinin kabulü üzere koşullar hakkında konuşan Zelenski, “Bunlar benim verebileceğim kararlar değil” sözlerini kullandı.

Zelenski, olağanüstü hal sırasında tüm Ukrayna halkına silah kullanma serbestisi getiren yasaya imza attı.

Rusya’nın Ukrayna atağında 10 Mart’ta öne çıkan gelişmeler şöyle:

23.33
: Rusya: Ukrayna’da imha edilen askeri altyapı tesisi sayısı 2 bin 800’ü geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da imha edilen askeri altyapı tesisi sayısının 2 bin 800’ü geçtiğini deklare etti.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, başşehir Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus ordusu ile Donbas’taki kelamda ayrılıkçı idarelerin Ukrayna’da ilerlemeye devam ettiğini söylemiş oldu. Ukrayna’nın birtakım yerleşim ünitelerinin denetim altına alındığını belirten Konaşenkov, “Operasyonun başından bu yana Ukrayna’da 2 bin 814 askeri altyapı tesisi imha edildi” dedi.

22.15: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin orta buluculuğu ile yarın Antalya’da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.

22.10: Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, ABD Lideri Joe Biden ile yarın 18.30’da bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.