Çağlar Söyüncü: Bizim için Dünya Kupası’na gitmek değerli

PeLe

New member
Çağlar Söyüncü: Bizim için Dünya Kupası’na gitmek değerli A Ulusal Kadro’nun başarılı savunma oyuncularından Çağlar Söyüncü, Portekiz maçı öncesi Tivibu Spor’a açıklamalarda bulundu.

Çağlar Söyüncü’nün açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Yorgunuz ancak sonuçta ulusal ekip olunca hepimiz için yorgunluk kalkıyor. Hepimiz koşa koşa geliyoruz. Çok şiddetli bir maç olacak. Farkındayız. Akşam idmanıyla kampa başlayacağız. Hocamızın taktikleri doğrultusunda ve haddimizi bilerek oynayacağız. Rakibimiz dünyaca ünlü bir kadro ve kıymetli oyuncuları var. Biz de hocamızla bir arada son maçlarda yeterliyiz. İnşallah yeterli hazırlanıp hoş bir maç geçiririz. Haddimizi bilmeliyiz. Deplasmanda oynayacağız. Top ayağına yakışan epey oyuncuları var. Premier Lig’den de tanıdığım oyuncuları var. Kadro olarak alana çıkacağız. Daha evvel şiddetli rakiplere karşı fazlaca alana çıktık. Ferdi olarak deneyimliyiz. Avrupa’da kaç bu biçimde kuvvetli maçlara çıkıyoruz. Burası biraz daha farklı. Ekip olarak oynarsak güzel bir maç çıkarırız.”

“KUNTZ HOCAMIZ ÇOK İYİ”

“Kuntz Hocamız, müspet ve sempatik bir insan. Ben daha evvel Almanya’da oynadığım için Alman kültürüne biraz daha yatkınım. bu biçimde bir avantajım var. Onu biraz daha düzgün anlayabiliyorum. Almanya’daki hocamla taktikleri ve saha içi konuşmaları birbirine benziyor. Hocamız herkesle son derece âlâ sohbeti, muhabbeti, bağlantısı epeyce âlâ.”

“RONALDO İÇİN SON OLUR MU BİLMİYORUM”

“Ronaldo, Messi üzere üslup oyuncular tartışılmaz. Dünyaya 50 yılda 1 gelen futbolcular. Bu yaşta gösterdiği performanstan ötürü hürmet duyulması gerekiyor. Son Dünya Kupası mı olur Ronaldo’nun, yoksa bırakır mı bilmiyorum. Paylaşımlarında daha hayli oynamak istediğini söylemiş oldu. Biz de 20 yıldır Dünya Kupası’na gidemiyoruz. Ronaldo’nun son kupası mı olur bilmiyorum lakin bizim için bu kupaya gitmek daha kıymetli. Çok vaktimiz olmuyor. Toplanıyoruz. 3-4 gün daha sonra maça çıkıyoruz. En düzgün biçimde, epey uygun bağlantıyla alana yansıtmamız lazım performansımızı. Biraz daha vakit olsa daha epeyce çalışabiliriz. Artık epeyce vaktimiz yok. Şu an hoş bağlantısı de alana yansıtmamız lazım.”

“İNGİLTERE’DE KALMAK İSTOYRUM”

“Bu dönem ekip olarak performansımız istenen durumda değil. Premier Lig’de oynadığım için memnunum. İmkanım olduğu sürece İngiltere’de kalmak istiyorum. Kontratım devam ediyor. 1.5-2 ayda ekip olarak yeterli çıkış yakaladık. Şu an her şey uygun gidiyor. Premier Lig, tartışılmaz. Oynadığım için memnunum. En üst düzey oyuncularla oynamak fazlaca hoş. Benden daha sonraki gençlere daha düzgün örnek olabilirim, daha fazlaca yardım edebilirim. Uygun deneyimler ediniyorum. İlerleyen senelerda bunu gelecek kuşaklara aktarmak istiyorum.”

“TRABZONSPOR FAVORİ”

“Trabzonspor, puan durumuna da bakılınca uygun oynuyor. Saat farkı ve ağır program niçiniyle Muhteşem Lig’i epeyce izleyemiyorum lakin izleyebildiğim kadarıyla Trabzonspor şampiyonluğun yüzde 90 favorisi.”