Çağdaş Atan’dan yeni dönem açıklamaları!

PeLe

New member
Çağdaş Atan’dan yeni dönem açıklamaları! Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, zorlu geçeceğini düzgün bildikleri yeni dönemde gayelerinin sıralamada üstlerde yer almak olduğunu söylemiş oldu.

Atan, Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, milli ekiplerden dönen Marafona ve Juanfran’ın kadroya katıldığını Davidson ile Babacar’ın da en kısa müddette antrenmanlara başlayacağını belirtti.

Siopis’in 6 Temmuz’daki Burdur kampına katılacağını anlatan Atan, transfer çalışmalarının da sürdüğünü söz etti.

İç transfer de anlaşmak istedikleri bir oyuncunun olduğunu anlatan Atan, şöyleki konuştu: “Bu ekibi 3-4 yıldır taşıyan lokomotif oyunculardan yalnızca aramızda Efecan Karaca kalmış oldu. Büyük bir değişim yaşıyoruz. aslına bakarsanız geçen sene de büyük bir değişim hayatıştık. Bu sene de bir daha önemli manada değişiklikler yaşıyoruz. Bu bizim için bir sorun gözükse de bence transfer etmek istediğimiz oyuncular, giden oyuncuların yerlerini dolduracak kalitedeler. Öncelikle Alanyaspor taraftarının gönlü ferah olsun. Biz bir daha belli şablonu gelen oyuncularla birlikte oturtup, bir daha rekabetçi ve marka bedelini yükselten bir Alanyaspor izletmek istiyoruz.”

“Bu dönem her grup için sıkıntı geçecek”

Atan, bu dönemin daha sert geçeceğini düşündüğünü belirtti. Her zamankinden daha fazla çalışıp, daha fazla konsantre olup, daha iyi oyunlar oynayıp ve daha güç maç kaybedip, bu ligde yine tezli bir takım olacaklarının kelamını verebileceğini lisana getiren Atan, şu biçimde devam etti:

“Bütün Alanyaspor taraftarının bu sene birlik birliktelik arasında çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu dönem her kadro için güç geçecek. bir daha 4 grup düşüyor ve Avrupa’ya giden ekip sayısı belirli. Biz bir hedefin arasında olacağız ve gayemiz sıralamada üst da olmak.”

“Maalesef onun önüne geçemedik”

Alanyaspor’un, hem oyun birebir vakitte kulüp olarak gelen oyuncuların değerine değer katan bir yapısı olduğunu lisana getiren Atan, bu oyunun da müspet anlamda karşılığını aldıklarını söylemiş oldu.

Bakasetas’ı önemli bir rakamla Trabzonspor ’un transfer ettiğini aktaran Atan, “Takımımız için değerli önder bir oyuncu Tzavellas da bonservis ile gitti. Salih Uçan ve Caulker da bu dönem ortamızdan ayrıldı. Biliyorsunuz ben devre içindeki konuşmamda, ’biz büyük ekiplere futbolcu yetiştiren kulüp olmamalıyız’ demiştim. ’Bizim o denli bir misyonumuz yok’ dedik ancak maalesef onun önüne geçemedik. Onlar mukavelelerini uzatmadılar ve birisi Fenerbahçe ’ye birisi de sanırım Beşiktaş ’a gidiyor. Yeterli çaba ettiler, onlara yeni kulüplerinde başarılar dilerim.” tabirlerini kullandı.

Ekibin oyun sisteminden de bahseden Atan, bu sene bazı değişikliklerin olacağını belirtti.

Geçen dönem ligde geriye düşüp en epey puan kazanan 3 gruptan biri olduklarını anlatan Atan, şunları söylemiş oldu: “Biz gelişerek bu durumu devam ettirmeye çalıştık. Birtakım şeylerde öndeki bitiricilikle, kaliteyle alakalı. Biz atakta problemler yaşadık. Babacar, gerçekten bizim için üst seviye ve ligin standartlarının üzerinde bir oyuncu ama bazı vakit içinderda bizden uzakta kaldı. O ortamızda yokken kasvetler yaşadık. Bunların bizi olumsuz etkilediğini düşünüyoruz. Tabi Bakasetas’ı da kaybettik. Baktığımız da tıpkı oyunu oynamayı başardığımızı düşünüyoruz. Bu sene hücumdaki kaliteyi biraz daha yükseltebilirsek, bu ezaları yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

Son 10 haftada oynadıkları oyunu, şu an Avrupa Şampiyonası’nda büyük takımların oynadığını gördüğünü lisana getiren Atan, “Bu bizim olayın ne kadar arasında olduğumuzu gösteriyor. Ben ve grubum bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz. Bu oynanan oyunları gördükten daha sonra oyuncular da kendileri gelip bize söylüyorlar. Artık oyunculara kampta göstermek için sunum hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: FANATİK