Busenaz Sürmeneli: Profesyonel boksa geçmek istiyorum

PeLe

New member
Busenaz Sürmeneli: Profesyonel boksa geçmek istiyorum Şampiyon boksör Busenaz Sürmeneli, muvaffakiyetinin akabinde her insanın kendisine gururla baktığını tabir ederek, “Hala bakıyorlar. Trabzon’a gidince, ülkeme gelince, İstanbul’da gezerken herkes gurur duydu. Her bir atletin yaşaması gereken epey hoş ve hayli özel hisler bunlar. Elim kalktıktan daha sonra bu biçimde bir yere düştüm. Aslında maça çıkarken ‘sen yenilsen de ağlamayacaksın’ dedim fakat hakikaten insan dayanamıyor. O bayrağını üstte olduğunu gördüğünde hislerine hakim olamıyor. Çok memnunum. O bayrağımı orada dalgalanırken, İstiklal Marşı’nı okurken boğazım düğüm düğüm oldu, ağladım. Birinci kere İstiklal Marşı’nı söylerken ağladım zira düşünsenize 13 sene bir hayalinizin peşinden koşuyorsunuz. Sabah akşam, gece gündüz ve daha sonra onu ellerinizin avuçlarınızın ortasında tutabiliyorsunuz. Çok özel ve epeyce hoş hisler. İnşallah birçok madalyalar getiririm de insanları bu biçimde memnunluktan ağlatırım” halinde konuştu.

“İki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmek istiyorum”

Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyatları’nda da dövüşmek istediğinin altını çizerek, şu cümlelere yer verdi:

“Aslında yaptığım boks, profesyonel boksu andırıyor zira profesyonel boksu fazlaca izliyorum ve onların yaptığı hareketleri kendime katmak istiyorum. Ülkemi bir sefer daha gururlandırmak istiyorum. 2024 olimpiyatlarında da dövüşmek istiyorum. niye iki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmeyeyim ki. İnşallah bu olur. 2024’te de şu andan iddialıyız. Maksadımızı oraya koyduk. Orada da altın madalya alıp daha sonrasında tahminen bir olimpiyat daha madalya bir olimpiyat daha olur ya da olmaz ya da profesyonel olur lakin ilerleyen vakit içinderda profesyonel boks yapmak hayli istiyorum.”

“Olimpiyat hayali kuran atletin bu biçimde şeylerde motive olduğunu görüyoruz”

Sponsoru ile ilgili de konuşan Busenaz, “Onlar bize ulaştılar. Ulusal gururlarımıza manevi olarak, maddi olarak takviye olmak istediklerini söylemiş olduler. Çalışma şartlarına falan baktık nitekim sporcuyu bu biçimde yüceltmeye yönelik muahedeleri var. Biz de onlara yönelik çalışmalarımıza karşılıklı olarak anlaştık. Kontrat imzaladık. Hakikaten maddi ve manevi olarak her vakit yanımızdalardı. Onlara da buradan fazlaca teşekkür ederim. Amatör atletin bir olimpiyat hayali kuran atletin bu biçimde şeylerde daha hayli motive olduğunu görüyoruz. İnşallah daha bu sportmen sayımızı arttırarak hoş olimpiyat madalyaları elde eder ülkemize dönüş yaparız” açıklamasını yaptı.
Yeni iş birliklerine açık olduklarını söyleyen Sürmeneli, şu biçimde devam etti:

“Ya doğal epey teklif geldi. Yeni iş birliklerine açığız yani niçin açık olmayalım lakin her işi de kabul etmiyoruz her geleni de geri çevirmiyoruz. Bizim koşullarımız aslına bakarsan belirli onların da koşullarına uygun bir biçimde ortak yerde buluşmaya çalışıyoruz. niye hoş projelere imza atmayalım da küçük çocuklara öncü olmayalım. İnşallah daha hoş sonuçlar gelir. Daha hoş projeler gelir. Biz de öncü olmuş oluruz.”

“İnşallah ülkeme memnunluktan ağlamak daha fazlaca nasip olur”

Kendisine dua edenlerin dayanağını ardında ve kalbinde hissettiğini belirten Busenaz Sürmeneli, “Bana dua eden ellerin hiç bir vakit inmediğini hissettim kalbimde ve gerimde. Çok memnunum. İnşallah daha hoş başarılarla ülkeme gelirim. Hatta bana görür görmez ‘ağlattın bizi’ diyorlar. Ben de diyorum ki ‘daha sizi epeyce ağlatacağım bu daha başlangıçtı’. İnşallah ülkeme daha hayli memnunluktan ağlamak nasip olur. Sahiden Türk olduğum için her vakit gurur duydum. Daha da gurur duyuyorum artık. Daha hoş sonuçlarla gelmek nasip olur. Herkes fazlaca teşekkür ederim” diye konuştu.

Öte yandan Btc Türk Pazarlama Yöneticisi Elif Eda Özbek de olimpiyat kotası alan 21 atlete dayanak verdiklerini lisana getirerek, ilerleyen periyotta Busenaz Sürmeneli’nin farklı istikametlerini ve liderlik marifetlerini gösterecek çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

KAYNAK: İHA