Berlinli öğrenciler sertifikalarını ancak tatillerden sonra alırlar

Mezopotamya

New member
Aslında sertifikalar öncesinde biraz gerilimin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Örneğin coğrafya, notumun tatilden kısa bir süre öncesine kadar kesinleşmeyeceğini düşünüyorum. Yani: Gerçekten 2'yi umuyorum ama 3 muhtemelen daha gerçekçi. Öğretmenlerimden bazıları bunu daha az dramatik bir şekilde yapıyor ve notları önceden tartışıyor, ancak coğrafya öğretmenim henüz bir karar vermedi. Bu dönem sertifikamı sabırsızlıkla bekliyordum.

Bu cumadan önce uyuyamayacak kadar gergin olmayacağım ama yine de bu belirsizlik duygusu olmadan kış tatiline başlayabilmek daha iyi olur. Yaklaşık on yıllık okul hayatımda ilk kez dönem sonunda sınıf öğretmenimden sertifikamı alamayacağım. Bunun nedeni Berlin nakliye şirketinin (BVG) grevidir.

Reinickendorf'ta bir lise öğrencisiyim, sınıf grubum şu anda staj döneminde. Cuma günü sınıfta staj hikayelerimizi birbirimize anlatmak istedik. Arkadaşlarım göz doktorunda, veterinerde, moda okulunda ve ben Berliner Zeitung'tayım. Başkalarının hikayelerini duymayı sabırsızlıkla bekliyordum ama ne yazık ki grev nedeniyle bunun iptal edilmesi gerekiyor.

Grev nedeniyle: Okulun ilk gününde müfredatta gecikmeler

Eskiden karne günleri hep çok güzeldi; mesela birlikte kahvaltı yaptık ve dönemi tekrar tartıştık. Bu, toplum olarak bizim için her zaman çok güzel bir olaydı. Sertifikaların asıl dağıtımı heyecan verici bir andı ancak kesinlikle en önemli şey değildi.

Cuma sabahları otobüs ve trenler çalışmadığı için sınıfın yarısı sertifikalarını cuma günü alacak, diğer yarısı ise tatilden hemen sonra sertifikalarını alacak. Bunu çarşamba günü bir e-postada öğrendik. Hepimiz stajlarımızla meşgul olduğumuz için sınıf sohbetinde bunu pek kimse fark etmedi. Ve ben de. Ama bu beni rahatsız ediyor.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Yedinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerimizin ise cuma günleri ders olmaması nedeniyle bambaşka sorunları var. Sertifikalarınızı perşembe günü alacaksınız. En azından kesinlikle alacaklar. Buradaki kaosun nedeni, Eğitim Senatörü Katharina Günther-Wünsch'ün Cuma günü okullara dersleri iptal etme seçeneği sunmasıydı. Bu haber öğrencilere ve öğretmenlere farklı hızlarda ulaştı: Bazıları radyoda okul yönetimi henüz bir karar vermeden okulun tatil edildiğini duymuştu.

Biraz komik: Otobüs ve tramvay şoförleri daha fazla boş zaman için grevde olduğundan, biz öğrenciler artık dersleri kaçırmak zorunda kalıyoruz. İptal edilen okul programı artık yılın ikinci yarısına, yani tatil sonrasına ertelenecek. Benim durumumda stajları daha sonra tartışacağız. Ancak ders çalışmak için yeterli zamanımız olmuyor ve okulun ilk günü müfredata gecikmeli olarak başlıyoruz. Cuma sabahları bile okula bisikletle gidiyorum. Çünkü coğrafyada neyim olduğunu bilmek istiyorum.