Berlin'de yardım konseri: “İlaç endüstrisi aşılardan zarar görenleri tazmin etmeli”

Mezopotamya

New member
Bir tabuya karşı oynamak istiyorlar ve ortak amaçları için destek toplamak istiyorlar: #BarışlıBirlikte ittifakı, insanları 23 Mayıs Perşembe günü Berlin'de aşılardan etkilenenler için bir yardım konserine davet ediyor. Duyuruda, “Siyasetçilerin ve aynı zamanda birçok insanın Korona döneminde dayanışma çağrısında bulunmasının ardından, şimdi biz de dayanışma çağrısında bulunmak ve aşı olanlara daha fazla ilgi gösterilmesini talep etmek istiyoruz” deniyor.

Giriş ücretsiz, bağış isteniyor

Aşının zararları konusunu kamuoyunun erişimine sunmak amacıyla sanatçılar ve aktrisler bu akşam saat 18.30'dan itibaren Prenzlauer Berg'deki (Greifswalder Straße 23a) Musikbrauerei'de sahne alacaklar. Aşılardan etkilenenler lehine ücretlerden feragat edecekler . Giriş ücretsizdir; Masrafları karşılamak ve aşılardan etkilenenlere destek olmak için girişte bağış talep ediliyor.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Sanatçılar arasında aktrisler Christine Prayon, Tina-Maria Aigner, Astrid Kohrs, Sabine Winterfeldt ve Felicia Binger yer alıyor. Kemancı olarak Marta Murvai, piyanist olarak Ugo D'Orazio ve oyuncu olarak Jonas Goltz da orada bulunuyor.

Her ikisi de aşı olan yaralı Felicia Binger (31) ve Christine Prayon (49), bu etkinlikten bağımsız olarak birlikte aynı konu üzerinde bir okuma turuna çıkıyorlar: ZDF'nin “heute” adlı programında kabare sanatçısı olarak yer alan Prayon -show”un 2023 yılına kadar yazdığı bir kitabı var (“İşyeri Dışında Bildirimi – Uzun Kovid, Kısa Hikaye”). Felicia Binger, Almanya'nın en tanınmış aşı mağdurlarından biri: Aşı olduğunda oyunculuk kariyeri daha yeni başlıyordu. Birlikte rollerin belirlendiği kitaptan okurlar. Yardım konserinde ise ziyaretçiler klasik müzik, şarkı söyleme, enstalasyonun yanı sıra konuyla ilgili okuma ve konuşmalardan oluşan sanatsal bir karışımla karşılaşacak.

“Hendek kazılan yerlere köprüler inşa etmek”

Kendi açıklamalarına göre #BirlikteBarışçıl ittifakı iki yıldır “temel haklara saygı, aşı konusunda özgür karar ve kişisel sorumluluk ve diğer insanlara saygı ile karakterize edilen bir toplum için” kampanya yürütüyor. Talepleri şöyle: “Aşı hasarının farkına varılmasını istiyoruz! Tedavilerin sağlık sigortaları tarafından karşılanmasını istiyoruz! Aşı zararlarının gizli kalmamasını, araştırmaların desteklenmesini istiyoruz! İlaç sektörünün aşılardan zarar görenlerin tazminini talep ediyoruz!” “Hendeklerin kazıldığı yerlere köprüler kurmak” istiyorlar.

İşbirliği ortağı Gütersloh'daki Post-VAC-Hilfe eV derneğidir. Etkilenenleri ve onların akrabalarını destekliyor ve politikacıların hedefe yönelik tedaviler, tazminat ve araştırma taleplerini savunuyor. Dernek ayrıca 15 Haziran'da Rheda-Wiedenbrück'te bir “Post Vac” konferansı düzenliyor. Daha fazla bilgi buradan bulunabilir. Berlin'deki yardım konserine paralel olarak GoFundMe platformunda da bir destek kampanyası yürütülüyor.