Berlin’de aslan arama – vahşi yaşam uzmanı emin: “İki yaban domuzu var”

Mezopotamya

New member
Gece yarısı Derk Ehlert polisten bir telefon aldığında saat 2:00 Belli ki acil. Polisin, Berlin’in vahşi yaşam uzmanlarından bilgi alması gerekiyor. Spesifik olarak: Bir dişi aslan şehir dışında. Hemen uyandı, ama hatırladığı kadarıyla en ufak bir şokta değil. Berliner Zeitung’a “Berlin’de çok şey yaşadım” diyor. Ama şaşırdın mı? “Hayır hayır!”

Ehlert, Batı Berlin’de doğdu. Şehir hala yavaş yavaş haberlere uyanırken, sabahın erken saatlerinde orada. İşini daha çok insanları bilgilendirmek, onları kendisinden daha fazla bilen insanlarla buluşturmak olarak görüyor. Veterinerlerle temas kurar, narkotik organize eder. Ancak bir soru onun için net olmaktan uzaktır: Bu aslında egzotik bir vahşi hayvan mı?

Berlin’de bir dişi aslan mı? Derk Ehlert için sıra dışı bir şey yok

20 yıldan fazla bir süredir vahşi hayvanlarla uğraşıyor, kertenkeleler, timsahlar, zehirli yılanlar, zehirli örümcekler ve hatta bir fil, sirkten veya hayvanat bahçesinden kaçmış hayvanlar gördü. Ehlert sakince, “Artık beni bayıltan hiçbir şey yok,” diyor. Ve insanların yasal olarak evde tuttukları bazı hayvanlara baktığınızda, bu onu pek şaşırtmıyor. Ayrıca Habernun arkasında tamamen farklı bir şeyden şüpheleniyor.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

“Yalnızca somut gerçeklere inanıyorum” diyor. Polis hayvanı görmüş ama şu anda internette dolaşan Haber kaydında vahşi yaşam uzmanı dişi aslan dışında her şeyi görüyor. Bu tür kayıtlarda çok dikkatli olmalısınız, Haber bir türü kesin olarak tanımlayabilmek için çok net değil. “Profesyonel görüşüme göre, bu Haber sekansında vahşi hayvanlar, yani iki yaban domuzu görüyorum.”

Bir dişi aslan için alışılmadık: Alışılmadık bir ortamda yaban domuzu öldürmez.

Ama sözde dişi aslanın daha önce bir yaban domuzu öldürdüğü söylentisine ne diyor? “Bir hayvanı kapmak için bir yerden yeni kaçan büyük bir kedi için tipik bir durum değil.” Bu bir dişi aslan için tipik olmazdı. Tamamen yabancı bir ortamda, böyle bir kedinin aklında sadece av avına çıkmaktan başka şeyler vardır, önce yönünü bulması gerekir. “Uzun süredir vahşi doğada olmadığı ve sonra aç olmadığı sürece.” Ancak o zaman bile, Ehlert’e göre dişi aslan başlangıçta bir yaban domuzundan daha kolay av arayacaktır. “Hayvanın da kesinlikle tecrübesi yok, içgüdüleri tek başına yaban domuzunu öldürmeye yetmez.”

Ehlert, birkaç yıldır doğa koruma ve çevre düzenlemesi alanında Senato Kentsel Gelişim Departmanında çalışıyor. Berlin eyaleti için vahşi yaşam görevlisi olarak, öncelikle büyük şehirdeki hayvanlarla ilgileniyor. Onlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bilgi verir. Ve aniden bir dişi aslan olduğu ortaya çıkarsa ne yapmalı? “Sakin ol” diyor. Hayvana yaklaşmayın, yavaşça uzaklaşın. “Fırsat çıkarsa, belgelenebilmesi için fotoğraf çektiğinizden emin olun.” Hayvanla göz temasından nasıl kaçınılacağı sorulduğunda, bunun gerçekten önemli olmadığını, çünkü insanların hemen uzaklaşmaya çalışmasının daha olası olduğunu savunuyor.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler