Berlin Yurttaşlar Vakfı, barış temelli eğitim için bir ödül veriyor

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Buddies for Peace: Bürgerstiftung Berlin, barış temelli eğitim için ödül verdi

Berlin Yurttaşlar Vakfı, barış temelli eğitim için bir ödül veriyor. Öğretmenlerin ihtiyaçlarını bilen Profesör Klaus Riedel tarafından ödüllendirildi.

Karin Buehler

Berlin Peace Prize Buddies for Peace kazananları, tasarlayabilecekleri bir BuddyBear alırlar.

Berlin Peace Prize Buddies for Peace kazananları, tasarlayabilecekleri bir BuddyBear alırlar.Sivil Vakfı Berlin

Dünya çatışmalarla dolu. Her düzeyde yükselirler. Bazen çok yakın, ailede, işte, okulda, yılbaşında, futbol sahasında, Pankow yazlık yüzme havuzunda veya son zamanlarda insanların toplu halde kavga ettiği Columbiadamm’daki açık havuzda. Ya da daha uzağa. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlık savaşı başladığından beri, dünya neden kimsenin arabuluculuk yapmak, anlaşmazlıkları çözmek veya çatışmayı şiddet içermeyen bir şekilde çözmek için bir yol bulamadığını merak ediyor.

Bir anlaşmazlığı çözme yeteneği şimdi her zamankinden daha mı gerekli? Klaus Riedel, “Bunu söyleyebilirsin,” diyor. Berlin Hür Üniversitesi’nde eğitim bilimleri profesörü olarak ders veren 87 yaşındaki eşi ve eşi, Berlin Yurttaşlar Vakfı’nın bir parçası olarak barışçıl eğitim için bir ödül teklif etti. Adı Barış İçin Dostlar. Riedel, “Barışçıl eğitimin birkaç boyutu var, eğitimle ilgili bir mesele ama aynı zamanda sosyo-politik meseleler açısından da sınıflandırılması gerekiyor” diyor. “Tamamen zararsız olmayan iç siyasi çatışmaları giderek daha fazla yaşıyoruz. Ve giderek daha tehlikeli hale gelen dış politika çatışmalarımız var.”

Tartışma kültürü onun için önemli: Profesör Klaus Riedel

Tartışma kültürü onun için önemli: Profesör Klaus RiedelSivil Vakfı Berlin

Genel olarak şöyle denilebilir: “Toplumdaki saldırgan olma isteği, heyecan yeniden arttı. Farklı çıkarların nerede buluştuğunu gösteriyor.” Her yerde barış bir ütopyadır. Her yerde sadece huzur, neşe ve gözleme var. Ancak Riedel, her bireyin farklı bakış açılarının veya tutkularının farkında olma ve şiddet içermeyen çözümler arama konusunda konuşmaya başlama becerisine işaret ediyor. “Çok çeşitli bir toplum haline geldik. Oradan uyarılar, kültürel kısıtlamalar var, konuşulması gerekiyor. Ve çocukların bunu şimdiden öğrenmesi en iyisidir.”

Okullarda, spor kulüplerinde, kamplarda, tiyatro gruplarında gençlik şiddeti ile ilgili projeler

Berlin Yurttaşlar Vakfı, Peace Prize Buddies for Peace ile, altı ile 18 yaş arasındaki gençleri çatışmalarla demokratik bir şekilde başa çıkmaya teşvik eden projeleri ve teklifleri onurlandırıyor. Corona salgını sırasında sosyalleşme eksikliğinden sonra, şehirde sorunlu durumlarla yaratıcı bir şekilde nasıl başa çıkılacağını öğrenmek için daha fazla fırsat var. Buddies for Peace bu projeleri herkese açık hale getirmek ve ödüllendirmek istiyor. Okullar, spor kulüpleri, kamplar, tiyatro grupları veya Berlin kültür sahnesi tarafından yapılan girişimlerde gençlik şiddeti konusunu özel olarak ele almak ve dayanıklılık ve hoşgörünün nasıl öğretilebileceğini göstermek için bir rol model olarak hizmet etmelidirler. Proje yöneticileri, 1 Temmuz – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında topluluk vakfının web sitesinde dijital bir çevrimiçi form aracılığıyla başvurabilir.

Geçen yıl Reinickendorf’taki Havelmüller ilkokulu “Tartışmayı öğrenebilirsiniz” projesiyle ödül aldı. Birincilik ödülü 2500 Euro’dur, ayrıca kazananlar tarafından tasarlanabilecek bir BuddyBear vardır, bir BuddyBear dahil 2500 Euro daha ikinci ve üçüncü sıralar arasında paylaştırılır. Jürinin yeni sözcüsü, girişimci, spor yetkilisi ve Alman voleybol şampiyonu BR Volleys’in menajeri olarak yıllardır toplumla iç içe olan Kaweh Niroowand oldu. Niroomand, “Yalnızca dünyada değil, okullarda da gençler arasında çatışmaların olduğu bir dönemde, çözümü yalnızca siyasetten talep ederek devlete haksızlık etmiş oluyoruz. Kendimiz bir şeyler yapmalıyız” diyor. “Gençleri kesinlikle erken bir aşamada değerler, hoşgörü ve anlayış konusunda duyarlı hale getirmeliyiz.”

Eğitimcilere bu bağlamda özel bir görev düşmektedir. Ve Berlin’de eğitim personeli eksikliği olduğu iyi bilinmektedir. “Sınıflar yeniden büyüyor. Bazen öğretmenler bunalır. Pek çok özel plan veya proje, özellikle kararlı olarak algılanmıyor çünkü çoğu, çerçeve planı yönetebildiği için mutlu,” diyor Riedel.

Son üç yılda, Buddies for Peace ödülüyle ilgilenenler çoğunlukla ilkokullardı. Riedel, barışçıl eğitim konularına gelince, birinci sınıf öğrencileriyle çalışmanın onuncu sınıflarla çalışmaktan tamamen farklı olduğunu açıklıyor. “Başkalarının ve kendisinin algısı ile ilgisi var. Ortaokulda öğrenciler bu tür projeler üzerinde kendi başlarına da çalışabilirler. Daha sonra siyasi süreçler üzerinde düşünmek ve demokrasinin temellerini güçlendirmek için temeller orada atılır.