Mezopotamya
New member
Savcılık şu anda Berlinli aşiret patronu Arafat Abou-Chaker’i isyana teşvik suçundan soruşturuyor. Savcılık sözcüsü Cuma günü Frankfurter Allgemeine Zeitung’da konuyla ilgili bir haberi doğruladı.
Ekim ayında Abou-Chaker ve Selefi vaiz Pierre Vogel, TikTok’ta Yahudilere ve İsrail’e karşı propaganda yaptı. Her ikisi de Orta Doğu’daki savaştan bahsetmişti. Abou-Chaker, diğer şeylerin yanı sıra İsrail hakkında şunları söyledi: “Bu Siyonist rejim, Adolf Hitler’den daha kötü.” Ayrıca şunları söyledi: “Size dürüstçe söyleyeyim: Benim için Adolf Hitler, Netanyahu’dan daha iyi.” Hitler en azından Yahudileri hemen öldürdü, Netanyahu ise Filistinlilerin daha uzun süre acı çekmesine izin verdi.
Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın
Ekim ayında Abou-Chaker ve Selefi vaiz Pierre Vogel, TikTok’ta Yahudilere ve İsrail’e karşı propaganda yaptı. Her ikisi de Orta Doğu’daki savaştan bahsetmişti. Abou-Chaker, diğer şeylerin yanı sıra İsrail hakkında şunları söyledi: “Bu Siyonist rejim, Adolf Hitler’den daha kötü.” Ayrıca şunları söyledi: “Size dürüstçe söyleyeyim: Benim için Adolf Hitler, Netanyahu’dan daha iyi.” Hitler en azından Yahudileri hemen öldürdü, Netanyahu ise Filistinlilerin daha uzun süre acı çekmesine izin verdi.
Almanya Yahudileri Merkez Konseyi, platformda Berlin polisine yapılan açıklamaları işaret etmişti.Hey @tiktok_dekonuşmamız gerek!
Platformunuzda bu tür canlı yayınlarla her gün çok sayıda genç ideolojik olarak zehirleniyor. “Benim için Adolf Hitler, Netanyahu’dan daha iyidir” ifadesi nefrete tahrik teşkil ediyor. @polizeiberlinlütfen devral! pic.twitter.com/E2QCW7Qsc3
— Almanya Yahudileri Merkez Konseyi (@ZentralratJuden) 30 Ekim 2023
Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın