“Berlin geleceğini elinden alıyor”

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Aurel Mertz: “Berlin geleceğini elinden alıyor”

Berlin anketimiz, bu kez yakında sadece zenginlerin Berlin’i karşılayabileceğinden korkan komedyen Aurel Mertz ile.

Anne Vorvorringer

Kreuzberg'de yaşıyor: Aurel Mertz

Kreuzberg’de yaşıyor: Aurel MertzHafta sonu Berliner Zeitung için Nti

Berlin’in yaklaşık 3,7 milyon nüfusu var ve herkesin şehre dair kendi görüşü var. Berlin’i özel kılan nedir, insanlar neden burada yaşıyor ve bunu yapmayı seviyorlar mı? “Berlin Anketi” bölümümüzde, başkentin tanınmış sakinlerine en sevdikleri ve uzak durmayı tercih ettikleri yerleri soruyoruz. Nerede yemek yemeyi, alışveriş yapmayı veya yürüyüşe çıkmayı sevdiklerini ortaya koyuyorlar. Ama aynı zamanda Berlin’de onu rahatsız eden şey ve burada kesinlikle yapmamanız gereken şey.

Bu kez komedyen ve sunucu Aurel Mertz sorularımızı yanıtladı. Birçok kişi, Kreuzberg’de iki kedisiyle birlikte yaşayan 33 yaşındaki çocuğu sosyal medya kanallarından tanıyor: Instagram’da 230.000 takipçisi var ve hicivli, sosyal açıdan eleştirel ve esprili paylaşımları nedeniyle onu Twitter’da 155.000’den fazla kişi takip ediyor. Ancak Aurel Mertz, televizyonda ve eyalet sahnelerinde de düzenli olarak izlenebiliyor. Dijital gençlik servisi Funk’ta bir komedyen olarak, 30 yaşın altındaki birçok izleyiciyi kamu yayıncılarına kazandırdı. Stand-up komedi turu “Flawless” ile 9 Haziran’da Berlin’deki Columbia Theatre’da konuk oyuncu olacak.

1. Bay Mertz, ne kadar süredir şehirdesiniz?

Okuduktan sonra 2012 sonunda Viyana’ya taşındım.

2. Berlin’de en sevdiğiniz yer neresi?

İyi pizzanın veya iyi insanların olduğu her yer.

3. Rahatlamak istediğinizde nereye gidersiniz?

Prensin banyosuna. Öylesine çalışır.

4. Şehrin hangi köşelerinden kaçınırsınız?

Tüm o korkunç, ruhsuz ve ziyaret edilmeyen alışveriş merkezleri.

5. Nihai içeriden gastro ipucunuz?

Lasan am Kotti. Delicesine lezzetli Kürt yemekleri ve vegan ya da vejeteryan yeseniz bile mutlu olacaksınız.

6. Alışveriş için en önemli içeriden ipucunuz?

Birçok Türk ve Asya mini ve süpermarketimiz. Normalde süpermarkette bulamayacağınız ürünlerle evde yemek yeme ve yemek pişirmede yepyeni bir seviyenin kilidini açabilirsiniz.

bilgi kutusu resmi

Lenny Rothenberg

Kişiye

Aurel Mertz bir komedyen, moderatör, podcast yayıncısı (“Alarma Pijama”) ve aktördür. Stuttgart’ta doğup büyüdü, gazetecilik ve iletişim bilimi okumak için Viyana ve İstanbul’a ve son olarak Berlin’e taşındı.

2013 yılında Frank Elstner tarafından keşfedildi ve ustalık sınıfını tamamladı. Moderatör eğitimi sırasında Mertz, 2016’dan 2018’e kadar Tele5’te gösterilen gece programı “Boomarama”yı geliştirdi. O zamandan beri ProSieben ve ZDFneo gibi yayıncılar için çalıştı, oyuncu olarak nişan aldı, ödüller verdi ve turneye çıktı. bir stand-up komedyeni.

Bir grafik tasarımcı ve sanatçı bir babanın oğlu, sosyal medyada yaptığı katkılarla her zaman konuşuluyor. Hiciv gösterisi “Aurel Original”in üçüncü sezonu şu anda ZDF medya kitaplığında görülebilir. 20 Mart’ta Mertz, Anke Engelke, Bjarne Mädel, Axel Prahl ve diğerleriyle birlikte ARD belgesel dizisi “We can do it different” da iyi hikayeler arayacak.

7. Berlin’in en iyi yanı…

… Kreuzkoelln. Kendiniz olabildiğiniz rahat atmosferi seviyorum. Ve daha fazla bir şeyi kıramayacağın hissine sahipsin. Almanya’nın daha gösterişli şehirlerinin bazen sevmediğim yanı da bu. İçeri girerken çocuk eldivenleri ile onları tutmak ve ayakkabılarınızı çıkarmak zorundaymışsınız gibi geliyor.

8. Şehirde beni en çok rahatsız eden şey:

Berlin’deki konut sıkıntısını gidermek için kesinlikle hiçbir şey yapmayan sayısız kurumsal inşaat projesi.

9. Berlin’in yaşanabilir kalması için neyin acilen değiştirilmesi gerekiyor?

Uygun fiyatlı konut oluşturulmalıdır. Berlin’i sadece zenginler karşılayabilir olamaz. Şehir şu anda geleceğini ve yaratıcılığını elinden alıyor. Ve Berlin’de yaşayan biz insanların çöplerimizi biraz daha tutarlı bir şekilde kendimiz temizleyebileceğimizi söyleyebilirim.

10. Kararsızlar için tavsiyeniz: Berlin’e taşınmak mı yoksa orada bırakmak mı?

Buraya gelin, güney Almanya’dan lezzetli krakerler getirin ve insanlara iyi davranın.

11. Sadece Berlin’den daha soğuk…

… Deniz. Burayı o kadar çok seviyorum ki bazen benim neyim var diye merak ediyorum, Berlin’e aşık oldum ama kumsalı ve denizi de güzel olurdu.