Bayiler yine de geliyor – yorum

Mezopotamya

New member
Yaz sona erdiğinde, Almanya'ya olan inancını kaybeden bir komşu ile oturuyordum. Sıcak bir akşamdı, ama dairesinin pencerelerini kapatmıştı, odasındaki hava şişmandı. Orada sefaleti görmek veya duymak istemedi. Vergi atıklarını, yeşillikleri, Berlin polisini, uyanık olan sakinleri azarladı. Bölgemdeki Berlin-Kreuzberg'de Silesian golünde Berlin-Kreuzberg'de koşan eski, beyaz bir adam gibi geliyordu.

Bilindiği gibi, buradaki konum kolay olmadı, çünkü ilaç Berlin'de yayıldı ve Varşova Brücke ve Görlitzer Parkı arasındaki alan, tüketiciler ve bayi sahnesinin buluştuğu şehirlerden biri haline geldi. Bu yüzden büyük şehirlerde, her seferinde zehirlenmedeki insanlarla tanışmanın ne kadar stresli olduğunu konuştuğumuzda veya yazdığımızda sakinleri duyuyoruz. İnsanlar bir yerde kalmak zorunda kalacaklardı. Şimdi bizimle.

Komşum -30'ların ortalarında ve siyahtı. Kamerun'da doğdu, Fransa'da büyüdü. Paris'te uzun süre ve bir süre Dublin'de yaşıyordu. Onunla tanıştım çünkü penceresinin önündeki tuvaletle ilgili bir makale araştırdım, burada uyuşturucu krizinin bölgede devrilmiş gibi görünüyordu. Turistlerin artık ev girişlerine işemekle birlikte, ancak hemen uyuşturucu sahnesi için bir buluşma noktasına dönüşmeleri umuduyla inşa edilmiş bir şehir tuvaleti. Kavgalar dahil. Geceden gecesi. Bir yerleşim caddesi olan Falckensteinstrasse'nin ortasında.

1,6 milyon Euro – 13 klos için

Sakinler kapanışları zorlamışlardı, daha sonra bir pilot proje onları ve bölgedeki diğer halka açık tuvaletleri kontrol etmeye karar verildi. Erkekler tarafından e-bisiklette “mobil tuvalet bakımı” ile. Ve her gece Falckensteinstrasse'deki tuvaletin etrafında zincirledikleri bir inşaat çiti.

Projenin maliyeti 1,6 milyon avro. 13 klos için. Birçok komşu iyimser görünüyordu. Sonuçta, bir şey oldu. Kapalı pencerelerin arkasındaki adam umutsuz görünüyordu. Metinde gerçek adıyla görünmek istemedi çünkü zilinde duruyor ve bayiler tarafından zaten saldırıya uğradı. Ona Patrick Desiré dedim.

Kış sona erdiğinde bana Haber gönderdi. Bayiler, herhangi bir sorun olmadan geceleri inşaat çitini alıyor, parlak aydınlatılmış tuvalette erkekleri tekrar görebilirsiniz. Desiré, 1.6 milyon pilot projenin yakında yankılanan bir başarı olarak kutlanacağından korktuğunu yazdı. Kapalı pencerelere rağmen, adamın Berlin'de işlerin nasıl çalıştığı konusunda iyi bir duygu geliştirdiğini söylemelisiniz. Ben de mobil tuvalet bakımının öncü olarak övüldüğünü hayal edebiliyorum. Erkeklerin her gün tuvaletten çıktıkları çöp yüzünden.

Bu çalışmaya hayranım, maalesef bölgedeki genel konumda hiçbir şey değiştirmiyor. Ama belki de gerekmez. Metro istasyonunda, bir kira artışı da dahil olmak üzere yirmi yıldır gideceğim eczane kapandı. İlaç selini soylulaştırmayı bile yavaşlatmadı.

Patrick Desiré, Bölge Belediye Başkanı, Yeşiller'den Clara Herrmann'a ve diğer bölge politikacılarına tuvaletin hala geceleri “uyuşturucu hareket etmek, uyuşturucu tüketmek, yatak odası, fuhuş olarak” kullanıldığını yazdı. Yeni strateji “Başarı Yok” gösteriyor. Komşum, sokağında neredeyse hiçbir şeyi değiştirmediğini söylüyor. Şimdi sadece çok daha pahalıya mal oluyor. Şimdiye kadar sadece FDP'den bir cevap aldı, en azından Friedrichshain-Kreuzberg'de dedi. FDP, “koşulları iyileştirmek için yeni bir uygulama” oluşturmak istediğini yazdı. Ama bu bölgedeki yaraya parmağından daha fazlasını koyamadı.