Aydem Güç, hanımın Güçlenmesi Prensipleri’ne imza attı

Mezopotamya

New member
Elektrik gücü üretim, dağıtım ve perakendeciliği alanlarında 40 yılı aşkın müddettir faaliyetlerini sürdüren Aydem Güç, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve hanımın Güçlenmesi Ünitesi (UN Women) ile Birleşmiş Milletler Global Unsurlar Kontratı (UN Küresel Compact) paydaşlığıyla oluşturulan hanımın Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları ortasına girmeye hak kazandı.

Aydem Güç ve küme şirketleri, atılan imza ile bayanların ömrün her alanında ve her düzeyinde varlığını güçlendirmek üzere faaliyette bulunacağını ve hanımın Güçlenmesi Prensipleri’ne bağlı kalacağını taahhüt etti. Toplumsal cinsiyet eşitliğine, bayanların toplumda ve iş ömründe daha fazla rol almasına öncülük edecek şirket, projeleriyle güç kesiminin dönüşümünde de kıymetli rol oynayacak ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak.

“Kadın gücünü ekonomimize kazandırmaya devam edeceğiz”

Aydem Güç olarak, her alanda adalet ve eşitlik yaklaşımını benimserken; ticari faaliyetlerinin yanı sıra toplumun gelişim alanlarına da yatırım yaptıklarını söz eden Aydem Güç CEO’su İdris Küpeli, ayrımcılığın her çeşidine olduğu üzere, cinsiyet temelli ayrımcılığın da karşısında yer aldıklarını belirtti. Toplumsal refah ve kalkınmanın kıymetli kriterlerinden olan bayan ve erkeğin, toplumsal ve iş hayatındaki yerlerinin dengelenmesi konusunda, “Aydem Eşit Hayat” inisiyatifiyle çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Küpeli, WEPs’e atılan imzayla ilgili şunları söylemiş oldu:

“hanımın güçlendirilmesi ve her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ismine politikalarımızı, iş yapış biçimlerimizi ve lokasyonlarımızı dönüştürüyor; fırsat eşitliğini, cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı temel bir duruş olarak benimsiyoruz. Aydem Güç çatısı altında misyon yapan bayan çalışma arkadaşlarımızın her kademede sayısını artırmaya, bayan gücünü iktisada, toplumsal yaşama ve kalkınmaya kazandırmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. Eminim ki WEPs imzacılığımız, bizi bu gayelere ulaşma noktasında motive ederek şirketimizin, dalımızın ve ülkemizin dönüşümü ismine kıymetli bir adım olacak.”