Avrasya Kalite Mükafatı Karali Çay’a verildi

Mezopotamya

New member
Barış SEDEF / İSTANBUL

Yaklaşık 28 yıldır klasik çayın öncü üreticileri içinde yer alan Karali Çay, Avrasya Tüketicileri Muhafaza Derneği’nin gerçekleştirdiği tüketici memnuniyeti araştırmaları kararında çay üreticileri içinde en çok beğenilen firma oldu.

Karali Çay İdare Konseyi Lideri Mustafa Karali, “Bu manalı mükafata layık görülmemizde müşteri memnuniyetine verdiğimiz ehemmiyetin büyük bir hissesi var. ‘Çayın Hükümdarı Karali’ sloganıyla çıktığımız yolda yapacağımız yatırımlarla tüketici nezdindeki yerimizi daha da güçlendireceğiz. Firmamız, kuruluş yılı olan 1993’ten bugüne kadar pazarda daima büyüyen, mamüllerini geliştiren ve müşteri memnuniyetine değer veren bir marka haline geldi. Müşterilerimizden gelen talep ve tekliflere dikkat ederek, daha kaliteli eserler üretmeye ve Ar-Ge çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

2000’li senelerda yurt haricinde Ar-Ge ve pazar araştırmaları yaparak 2005 yılında organik çay üretim müsaadesini aldıklarını belirten Mustafa Karali, “Bu alanda birinci müsaadesi alan firma biziz. Türkiye ve Avrupa’da yapılan çalışmalarla da bunu kanıtladık. Eserimizi patentle muhafaza altına aldık. Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmaları bizi tüketici nezdinde de öne çıkardı.” formunda konuştu. Çay tercihlerinin bölgelere ve ülkelere bakılırsa farklılık gösterdiğini lisana getiren Karali, üretimlerini de gelen taleplere nazaran şekillendirdiklerini belirtti.

Üretime 42 bin metrekarede devam ediyor

Çayın daha uzun mühlet korunması ismine açılır-kapanır ambalaj yatırımı yaptıklarının altını çizen Karali, “Açılır-kapanır ambalajın öteki ambalajlara nazaran maliyetleri 2 kata yakın. Bu yatırımımızla çayın her kullanımda taze kalmasını sağlıyoruz” dedi.

Firmalarının marka tescilini 1991 yılında aldıklarını anımsatan Mustafa Karali, “Marka sloganımızın tescilini de sonrasındasındaki periyotta aldık. Bilhassa tanıtım ve bilinirlik çalışmalarıyla bölümdeki yerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Üretime Rize’de toplam dört lokasyonda devam ettiklerini kaydeden Mustafa Karali, “İmalatımız birinci etapta 5 bin metrekarelik alanda başladı. Şu anda ise 42 bin metrekarede imalat yaparak Türkiye’nin dört bir yanına eserlerimizi gönderiyoruz. Rize’de başladığımız üretim seyahatini, daha sonrasında, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Mersin’e açtığımız bölge müdürlükleriyle güçlendirdik. Bu merkezlerimizle Türkiye’nin bütün noktalarına ulaşmaya çalışıyoruz” bilgisini verdi.

Amerika pazarına giriyor

Yıllık olarak 12 bin ila 15 bin ton içinde çay üretim kapasitesine sahip olduklarını bildiren Mustafa Karali, “Bu üretim ölçüsü iklimsel değişikliklere nazaran farklılık gösteriyor” dedi.
İhracat alanında ise çay tüketim alışkanlıklarına nazaran maksat pazar araştırmaları yaptıklarını söyleyen Mustafa Karali, “Belli periyotlarda ihracat çalışmalarımız oluyor. Dış satımdaki etkinliğimiz artırmak ismine ihracat departmanımızı daha fazla güçlendireceğiz. Fizibilite çalışmalarımıza başladık. Amerika ve Kanada pazarında yer almayı planlıyoruz. Bölgede geniş çaplı pazar araştırmalarımız ve bayilikler oluşturma konusunda görüşmelerimiz sürüyor.” formunda konuştu.