Attila Szalai: Onlar bunu hak ediyor…

PeLe

New member
Attila Szalai: Onlar bunu hak ediyor… Fenerbahçe’nin Macar stoperi Attila Szalai, lige verilen ulusal ortada çalışmaların devam ettiği Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde, kulüp televizyonuna sakatlık süreci ve sarı-lacivertlilerin ligdeki gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Szalai, sakatlığı ve tedavi süreci ile ilgili “Son oynadığımız Konyaspor maçında bir sakatlık yaşadım. O maçta sağ dizimin dışına bir darbe aldım ve iç taraftaki bağlarda bir zedelenme oldu. Tanrı’ya şükürler olsun ki büyük bir sakatlık değil. Hekimlerimiz, tedavimin yaklaşık iki hafta süreceğini söylemiş oldu. Bugün de tedavinin yedinci günü. Süreç güzel gidiyor ve süratli bir biçimde güzelleşiyorum. Ve alışılmış ki sıhhat takımımıza de bu manada minnettarım. Masörlerimiz, fizyoterapistlerimiz, tabiplerimiz fazlaca çalışıyorlar ve yardım ediyorlar. Olabildiğince erken dönmek istiyorum.” formunda konuştu.

“Tedavim yeterli gidiyor”

Tedavi sürecinde alanlara daha çabuk dönmek ismine elinden geleni yaptığını vurgulayan Macar futbolcu, “Şu anda bilindiği üzere ulusal ortadayız. Bu sakatlık niçiniyle mili kadroya gidememiş olmaktan dolayı da fazlaca üzgünüm. Natürel ki tedavi süreçleri sıkıntı ve vakit alan süreçler, ben de elimden gelenin uygununu yapıyorum; gerek tedavilerde gerekse de salon çalışmalarında! Bugün de birinci kez alanda birazcık koşu yapma imkanı buldum. Yapmış olduğumuz muayenelerde ve testlerde de gidişat düzgün gözüküyor. Bu yüzden de mutluyum” tabirlerini kullandı.

“Oyunumuzu geliştirmek için neler yapabileceğimizin üzerine yoğunlaşıyoruz”

Sarı-lacivertlilerin son haftalardaki form grafiği ve buna bağlı sonuçlara dair görüşlerini de paylaşan Szalai “Tanrı’ya şükürler olsun ki son devirde yeterli maçlar çıkarttık, yeterli sonuçlar aldık. Lakin bu büsbütün çok çalışmanın bir eseriydi. Biz hakikaten epey çalışıyoruz. Her geçen gün oyunumuzu geliştirmek için neler yapabileceğimizin üzerine ağırlaşıyoruz. Son maçlarda da düzgün sonuçlar aldık, yeterli gidiyor. Umarım ulusal ortadan daha sonra da bu türlü devam ederiz” diye konuştu.

“Taraftarımızın takviyesi bizler için epeyce önemli”

Fenerbahçe taraftarının takviyesiyle ilgili yöneltilen soruya ise Attila Szalai, “Taraftarımızın takviyesi bizler için fazlaca kıymetli. Biz oyuncular için değil kulüp bünyesindeki herkes bu takviyesi fazlaca yeterli biçimde hissediyor. Maçlarda bizim arkamızdalar ve bize epeyce yardımcı oluyorlar. Amaçlarımızdan bir tanesi de onları memnun edebilmek ve bunun için hayli çalışıyoruz” cevabını verdi.

“Taraftarın göstermiş olduğu takviye ve sevgiden dolayı minnettarım”

Taraftar ile içindeki diyaloğa dair de kısa bir değerlendirmede bulunan ulusal futbolcu, “Onların göstermiş olduğu takviye ve sevgiden dolayı minnettarım. Benim için onların göstermiş olduğu takviye ve sevgi fazlaca değerli. Bu beni epeyce keyifli ediyor. Ben de saha ortasında ve saha haricinde bunun karşılığını her vakit en düzgün biçimde vermeye çalışıyorum, zira benim için epey kıymetli. Onlar bunu hak ediyorlar zira bizi, şartsız olarak destekliyorlar. Bizler de oyuncu kümesi olarak bunun karşılığını vermek istiyoruz” sözlerini kullandı.

“Çok âlâ bir kadro ruhumuz ve âlâ bir kümemiz var”

Kaliteli ve karakterli oyuncu kümesine sahip olduklarına vurgu yapan Attila Szalai, “Biz, epeyce sıkı çalışıyoruz. Sıkı çalışmanın karşılığını da her vakit alırsınız. Düzgün sonuçlar alıyoruz, düzgün sonuçlar aldığımız vakit da bu bizi keyifli ediyor. Bu stil sonuçlar yanlışsız yolda olduğunuzu gösterir. bu türlü devam etmek istiyoruz. Gerçek manada fazlaca uygun bir ekip ruhumuz ve güzel bir kümemiz var. Kalite ve karakter manasında hayli düzgün bir kümeye sahibiz. Herkes birbiriyle arkadaş, herkes birbiriyle yeterli anlaşıyor. bu türlü devam etmek için epeyce çalışıyoruz.” dedi.

“Sakatlığım daha sonrası herkes benimle fazlaca ilgilendi”

Atilla Szalai, yaşadığı sakatlık anını anlatarak, “Hem ekip arkadaşlarıma birebir vakitte kulüp bünyesinde çalışanlara bu manada minnettarım. Tabiplerin yaptığı birinci denetimde sakatlığım önemli gözüküyordu. Bu durumdan dolayı herkes epeyce endişelendi. Tanrı’ya şükür ki yapılan tetkikler daha sonrasında durumum beklediğimizden daha güzel çıktı. Bu durum beni rahatlattı. Hastaneye giderken yolda ve MR çektikten daha sonra bütün arkadaşlarım aradılar. Bana sevgi ve dayanaklarını gösterdiler. Onlara minnettarım ve dilerim en kısa müddette ortalarına katılırım. Sakatlık yaşadığım durumda sağ dizimin dışına bir darbe aldım ve fazlaca büyük bir acı hissettim. daha sonrasında devam etmek istedim. Hekimlerimiz yapmış oldukları muayenede devam etmemin tehlikeli olacağını söylemiş olduler. Hayal kırıklığı yaşadım. Çok fazla acım vardı fakat ekibime yardım etmekte istiyordum ki kadro arkadaşlarım kusursuz bir biçimde maçı çevirdiler. Stadyumda bu atmosferi görmek fazlaca hoştu ve benim kendimi daha âlâ hissetmemi sağladı” diye konuştu.

“Ligi mümkün olduğu kadar üstte bitirmek için çalışıyoruz”

Ligin geri kalan kısmı ve maçlara nasıl hazırlandığı ile ilgili sorulan soruya Szalai, “Ligde 8 maçımız kaldı ve amacımız alabildiğimiz kadar puan alıp ligin sonunda puan tablosunda mümkün olduğu kadar üstte olmak. Bunun için fazlaca çalışıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Öncelikle mental hazırlık fazlaca değerli. Her vakit kendimi farklı ve yeni durumlarda oynamaya hazırlıyorum. Her konumda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Grubuma ve kulübüme yardım edebilmek için hangi durumda oynarsam oynayayım elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyorum. Bence kadrodaki her oyuncu bu fikir yapısına sahip. Her oyuncu bu biçimde. Son haftalardaki çıkışımızın sebebinin bu olduğunu düşünüyorum” diye cevapladı.

“Futbola sol kanat oyuncusu olarak başladım”

Futbola sol kanat olarak başladığını söyleyen Macar oyuncu, “Babam da evvelden futbolcuydu ve sol bekte oynuyordu. Futbola sol kanat oyuncusu olarak başlamıştım. vakit içinde stoper konumuna evrildim. Çok fazla çalışarak profesyonel düzeylere ulaştım. Buralara kadar gelebildiğim için fazlaca memnunum. Umarım daima bir arada hoş vakit içinder ve zaferler yaşarız.” diye konuştu.