Ashley Bouder, New York Balesi'ne veda ediyor

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Ashley Bouder'ın kum var ve bu iyi. Pandemiden beri, bu New York Bale Direktörü çok şeyle ilgili: Yaralanmalar, kilo sorunları ve sporadik performans.

Birbirlerini körüklediler. “Batı Senfonisi” nin performansı sırasında plantar fasyasını sahnede yırttığı zaman vardı. Tamamen iyileşti, ama biraz zaman aldı. Olmayacak ağırlık vardı, bu da nadir bir döküm ve sadece bir şov dokunuşuna yol açtı.

Planlanan birkaç şovla, prova için çok fazla şans yoktu. Sonra başka bir yaralanma daha vardı, bu sefer “Wiene Walzes” de: Sırt Tibia tendonunu yırttı.

Lincoln Center'daki bir röportajda “Dans ayağım orada değildi,” dedi. “Bu yukarı ve aşağı idi. Geri dönmeye çalışmak gibi, ama yeterince alıp beni tekrar incitmek gibi. “

Ama pes etmeye hazır değildi. “Sadece tekrar tekrar dans etmeyi bekledim,” dedi. “Ben öyleyim, yapmak istediğim her şey dans etmek. Beni ondan çıkar, dans edeyim, dans edeyim. “

Bu sezon, 41 yaşındaki boud 25 yaşındaki şehir bale kariyerini kapatmadan önce bunu yapmak zorunda kaldı. Perşembe günü veda performansı, George Balanchine'nin “Firebird” de dans edecek. İlk kez, son dakikada atıldığı sırada 17 yaşında dans etti.

“Herkes her zaman sonuna kadar geldiğinizi soruyor:” Bence tüm hayatım olduğunu biliyordum. “

“Firebird” den bu yana geçen yıllarda, “Hiçbir şey bilmiyordum” dediğinde Bouder, şirketin en görünür balerinlerinden biri oldu – ayrıca Fordham Üniversitesi'nden siyaset bilimi ve organizasyon yönetimi alanında iki derece satın aldı. Evli ve bir çocuğu vardı (kızı Violet, 8, Amerikan Balesi Okulu'nda bir öğrencidir); Ve bir feminist sarıldı, bale dünyasındaki adaletsizliklerden bahsetti.

Boud en başından beri sahnede yaşıyordu ve “LA Source” da Demi Solist olarak şehir balesinde ilk büyük rolünden geliyor. Bir repertuar yönetmeni Kathleen Tracey, Bouder ile yakın bir şekilde çalışıyor: “Çok fazla heyecan ve heyecan ve büyük bir sıçrama ve güzel, heyecan verici bir sunum yolu ile sahneye çıktı. Ben uçtum. “

Korkusuzdu. 2000 yılında şirkete katıldıktan kısa bir süre sonra, Amerikan Balesi'ni ziyaret etmeden önce Central Pennsylvania Gençlik Balesi'nde eğitim alan Bouder, hızla Balanchine Balinden göz kamaştırıcı bir tercüman oldu. Virtuotu dansı tiyatro heyecanına uyuyor. Onun ışıltısı asla takılmadı – asla ne kadar mutlu dans ettiğini gizleyen adam değildi.

Ancak son yıllarda, ona her adımı sorguladığını söyledi. “Sonuçta, tekrar yapabileceğimi hissediyorum,” dedi Bouder. “Beni yargılayacakları için gergin olma çünkü bacağım yeterince yüksek değil. Ya da beşinci vurmadıysam. Ya da yorulduğumda çünkü hangi formda olduğumu bilmiyorum. “

Başka bir deyişle, omuzlarınızı ve dansınızı alan bu endişeli duyguların tümü daha küçüktür. “Yani sonunda, sadece” – derin nefes aldı – “Bırak onu Gitmek. “”

Röportajımız sırasında Bouder'in sesinin titrediği ve gözlerinin gözyaşlarıyla sona erdiği anlar vardı. Ama kariyerinin iniş ve çıkışları kadar kahkahalara karşı hassastı. “Firebird” yüksekti. Tracey, bu baleyi gönderirken seçtiği için gurur duyuyor.

Tracey, “Bu onun için çok şey ifade ediyor ve bale için onları baskıya koydukları çok şey ifade ediyor,” dedi. “Bu rolde hatırlanacak.”

Bouder 17 yaşında dans ettiğinde, sadece iki saat provası vardı. “Kay Mazzo'nun orada olduğunu hatırlıyorum,” dedi, okuldaki eski bir müdür ve fakülte başkanına atıfta bulundu. “Ne zaman girmem gerektiğini bilmiyordum çünkü müzik başlangıçta çok karanlıktı ve Stravinsky ve balenin bu bölümünü bile görmemiştim.”

Daha önce balede dans etmiş ve bir canavar oynamıştı. Ama “başlangıcı hiç görmemiştim” dedi. “Öyleyse Kay arkamda durdu ve 'Tamam, eğildi' – ateş kuşu uçan bir kuş gibi ileriye doğru adım attı – ve beni sızabilmem için itti.”

Bu ünlü çıkıştan sonra Bouder, Balanchine'nin “Balan Della Regina”, “Stars and Stripes” ve “Tarantella” dahil olmak üzere birçok rolde zafer kazandı. Ama aynı zamanda bu ilk yıllarda da zorluklardı. Sahnede ve stüdyoda dans ettiği kısmı harikaydı, “sosyal yön korkunçtu” dedi ve “kesinlikle korkunçtu” bir şovu anlattı.

Bu programda üç bale ile dans etti. Son kez pembe tayt ve sivri ayakkabılardan beyaza geçmek zorunda kaldı. Beyaz ayakkabılarını giymek için yerine döndüğünde gittiler.

“Dikişlerin hepsi kesildi,” dedi ve “ayakkabılar soyunma odasındaki çeşitli dokkellerde yok edildi.”

Sonunda, yarım büyüklükte çok büyük olan bir meslektaşının ayakkabılarında ortaya çıktı. (Onları ek ayak parmağı ile paketledi.) “Şu anda hepimiz çocuktuk,” dedi Bouder. “Çok zorbalığa uğradım. Koridor boyunca yürürsem bir şeyler söyleyecekleri bazı meslektaşları vardı: 'Umarım bu gece düşersin'. “

Şimdi şehir balesinde Bouder'ın geldiğinde verdiği bir İK departmanı var. “İnsanların dediği noktaya kadar gerçekten kalın bir cilt büyüdüm: 'Eh, bu, Staky.' Ve ben nasılım Evet, Ama benim gibi tedavi edildiklerinde duvarı yukarı çek. Buraya gelmeyeceksin. Ve geri çevirmem uzun zaman aldı. “

Son deneyimler de yaralandı. 2022'de Instagram'da bir yönetim kurulu üyesinin ona “benim için ek ağırlık oluşturmadığını” söyledi.

Daha önce Bouder, bir performansdan çıkarıldığını söyledi: “Kostüm” sorun alanımı “gösterdiğinden.

Derin depresyona düştü. “Sanki çalışmak istemiyordum,” dedi. “Kilo veremedim çünkü çalışmak istemedim. Çok fazla ya da bir şey yemiyor, ama tam olarak enerjiyi alamıyordum. “

“Heyecanlandığım şeylerden biri, vücudumun her bölümünün sürekli testi.”

Şehir Balesi'ne sahip eski bir solist olan Tracey, bir kişi ve dansçı olarak Bouder'ı geliştirdi. “Her zaman baskıdan geçebilir,” dedi Tracey. Diyerek şöyle devam etti: “Bence bu zihinsel tokluğunuzun ve zor durumları almanın ve sizi kendinize dönüştürme yeteneğinin kanıtıdır – belirli bir balenin veya işyerindeki belirli bir durumun zorlukları üzerinde çalışmak.”

Bir sonraki eylemi için Bouder, çeşitli dans formlarındaki atölyeler gibi eğitim unsurlarını içeren yeni bir organizasyon olan Ashley Bouder Arts'da kar amacı gütmeyen bir statü için başvurunun ortasında. Koreografik bir laboratuvarla performans grubunuza devam edin Ashley Bouder Project; Ve Kuzeydoğu'yu ziyaret edecek bir yaz dans festivali başlatın.

“Dans etmeye devam etmek istiyorum,” dedi. “Komik çünkü birçok insan yumruk çizgimi asmaya ve yumruk çizgisinden kurtulmaya hazır olduğumu söylüyor. BEN Aşk Yumruk çizgim. “

Ne “Bir formaya sıkıştır”, koydu? Çok fazla değil.

“Bence sadece son birkaç yıldır bunu tekrar yapmam için beni gerçekten yok etti” dedi. “Yine de dans etmek istiyorum, ama bir forma içinde olmak ve 2.000 kişinin önünde tayt olmak istemiyorum.”