Arçelik ile Hitachi GLS’den ortak şirket: Arçelik Hitachi Home Appliances

Mezopotamya

New member
Arçelik ve Hitachi GLS içindeki paydaşlık anlaması kararında kurulan Arçelik Hitachi Home Appliances isimli şirket kurulumunu tamamladı.

Arçelik’ten yapılan açıklamaya nazaran, Arçelik Hitachi Home Appliances ismiyle faaliyetlerini sürdürecek olan yeni şirket, Hitachi GLS’nin yurt haricinde faaliyet gösteren ikisi üretim, dokuzu satış şirketi olmak üzere toplam 11 küme şirketinin devredilmesiyle kuruldu.

Yeni şirketin operasyonları Bangkok-Tayland’tan yönetilecek. Arçelik Hitachi Home Appliances, Japonya dışındaki ülkelerde Hitachi marka buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli süpürgesi üzere mesken aletleri için üretim, satış ve satış daha sonrası hizmetleri sunacak. Arçelik’in yüzde 60’ına sahip olduğu yeni şirket, pazarda rekabetçi ve yenilikçi bir varlık göstermek için Arçelik ve Hitachi GLS’ın tedarik zinciri ve teknolojik imkanları üzere kuvvetli yanlarından faydalanacak.

Arçelik bünyesinde uzun yıllardır bakılırsav yapan ve daha evvel Beko Asya Pasifik Bölge Sorumlusu ve Tayland Genel Müdürlüğü bakılırsavini yürüten Zafer Üstüner, ortak teşebbüsün genel müdürlüğünü üstlenecek. Şirket, Arçelik ve Hitachi GLS’nin satış ağlarını ve tedarik zinciri alanındaki yetkinliklerini birleştirerek Hitachi markalı eserleri Avrupa, Kuzey Afrika ve öbür bölgelerde tüketicilerle buluşturacak. Yeni şirketin, ilişkili mesken teknolojileri, güç verimliliği ve sürdürülebilir teknolojiler konusunda da faaliyet gösterdiği bölgelerde rekabet gücünü artırması hedefleniyor.

Arçelik Hitachi Home Appliances ilgili bilgi veren Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, küresel büyüme stratejilerinde değerli bir dönüm noktası olan bu ortak teşebbüsün kurulması için Hitachi GLS takımıyla bir arada aylardır ihtimamla ve dayanışma ortasında çalıştıklarını belirtti.

Bu yeni teşebbüs iki şirkete de Asya-Pasifik pazarındaki varlığını güçlendirmede değerli ve stratejik fırsatlar sunduklarını aktaran Ebiçlioğlu, Arçelik Hitachi Home Appliances’ın global ve mahallî pazar muhtaçlıklarını karşılamak için her iki şirketin kuvvetli pazar pozisyonundan, global uzmanlığından ve Hitachi’nin marka mirasından faydalanacağını lisana getirdi.

Ebiçlioğlu, Koç Topluluğu’nun globalleşme seyahatinde, dünya genelindeki 12 markası, 9 ülkedeki 26 üretim tesisiyle kıymetli bir yere sahip olan Arçelik’in küresel büyüme stratejisine ivme kazandıran adımlarına bir yenisini daha eklediğini kaydetti.

“Küresel büyüme amaçlarımız doğrultusunda değerli bir adım”

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da mesken teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma vizyonu ve global büyüme amaçlarımız doğrultusunda hayli kıymetli bir adım attıklarını belirtti. Eser portföyü ve operasyonel tarafta sağlayacakları sinerjilerle yeni coğrafyalarda büyümelerini devam ettireceklerini aktaran Bulgurlu, “İnovasyon ve Ar-Ge alanındaki güçlerimizi birleştirerek, mevcut ve yeni pazarlarda geniş bir eser portföyü ve tamamlayıcı teknolojiler ile fazlaca daha büyük bir tüketici kitlesine ulaşma fırsatını yakalayacağız.” tabirlerini kullandı.

Hitachi Ltd. Lideri ve Operasyon Müdürü Keiji Kojima ise şu sözleri kullandı: “Hitachi Group, toplumsal problemlerin çözülmesi için çalışan Toplumsal İnovasyon Ünitesi ile insanların hayat kalitesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Maksadımız ‘güvenlik ve emniyet’, ‘çevre’ ve ‘dayanıklılık’ bedellerini yücelten alanlara ağırlaşarak sürdürülebilir bir toplum oluşturmak. Mesken aletleri dalı, markamızla beşerler içindeki birinci temas noktası olduğundan, bilhassa dijital teknolojiyi kullanan ilişkili mesken aletlerine olan talebin arttığı şu günlerde Hitachi Group için stratejik açıdan hayli kıymetli. Arçelik ile iş birliğimiz yardımıyla, Hitachi marka konut aletleriyle daha fazla bölgeye inançlı ve sağlıklı bir hayat sunacak, tüm dünyada insanların ömür kalitesinin artmasına katkı sağlayacağız.”