Aralık ayını nasıl ayık atlattım

Mezopotamya

New member
Mümkün olanlarla kendimizi şaşırtalım. Angela Merkel, 2005 yılında hükümete yaptığı ilk açıklamada, geçenlerde bir tanıdığımın alkolden bahsederken buna benzer bir şey söylediğini söylemişti. Ve böylece Kasım ayında bir ara içkiyi bırakmaya başladım. Başkaları bunu Ocak ayıyla birlikte yapıp ofiste “Kuru Ocak yapıyorum” diye duyurabilirse Aralık ayında da mümkün olabileceğini düşündüm.

Aralık ayının ayık insanlar arasındaki büyük alkolden uzak durma mezuniyeti gibi bir şey olduğunun henüz farkında değildim: Noel pazarları, şirket Noel partileri ve Yılbaşı Gecesi, bu ayı dünyanın “popüler” yapmayan büyük anahtar kelimeleridir. Şampanya şişesi artık onsuz düşünülemez. Benim için hem ebeveynlerimin hem de benim doğum günlerim ve Advent takvimi eklendi. Çünkü onuncu kapının arkasında daha sonra verdiğim bir “Mon Cheri” vardı; kiraz turşusu zaten abartılan bir meyvedir.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Kuru Aralık ayı bana ne getirdi

Normalde, en geç bu noktada, insanların gururla ciltlerinden, zaten çok daha iyi olan ruh hallerinden, sonra da uykularından, uykularından bahsettikleri bir bölüm her zaman vardır! Yani evet, bir şekilde daha iyi uyuyorum ve uyanmak biraz daha kolay, özellikle de birçok insanın Noel pazarı gezilerinden sonra akşamdan kalma bir şekilde ofise geldiği Aralık ayında. Ancak dürüst olmak gerekirse, Kuru Aralık sadece daha iyi bir uyku için buna değmez.

Başkalarının alkolün onlara neler yaptığını ve sizin nelerden kurtulduğunuzu görmesini izleyebileceğiniz anlar özellikle buna değer. Hayır, misafirlerimin doğum günümde veya şirketin Noel partisinde yaşadığı en utanç verici anların kaydını tutmuyorum. Ama bu, o günlerde yanınızda durup ertesi gün o son bardağın gerçekten gerekli olup olmadığını merak etmekten daha eğlenceli.

Lezzetli bir çocuk kokteyli lütfen!

Kuru Ocak insanlarıyla ilgili gerçekten kıskandığım tek şey, içki içmeme konusundaki basit mantıkları. Sonuçta Ocak ayı, 28 gün kaldı. Bu şundan çok daha kolay: “Şu anda içmiyorum.” Çünkü evet, Aralık ayında bu cevaptan memnun olmayan ve Tanrı aşkına hayatları boyunca Noel pazarında “çocuk pançını” sipariş etmeyecek çok fazla insan vardı. Ben yaptım ve şunu söyleyebilirim: beş üzerinden dört yıldız.