Aracı kurum dağılımı ne demek ?

CaRiZMa

Global Mod
Global Mod
Aracı Kurum Dağılımı Nedir?

Aracı kurum dağılımı, finansal piyasalardaki alım satım işlemlerinin yürütülmesinde rol oynayan aracı kurumların dağılımını ifade etmektedir. Finansal piyasalarda işlemlerin yürütülmesini sağlayan aracı kurumlar, brokerler, bankacılık veya aracılık hizmetleri sunan özel kurumlar olarak bilinir. Bu aracı kurumlar, finansal piyasalardaki işlemleri yürütmek için kullanılan araçların geliştirilmesi ve yönetilmesine yardımcı olan özel kurumlardır. Bu kurumlar, aracı kurum dağılımının üç temel öğesini oluştururlar: aracı kurumlar, borsalar ve müşteriler. Aracı kurum dağılımı, finansal piyasalardaki aracı kurumlarının ve aracılığının müşterilere nasıl dağıtıldığının bir özetidir.

Aracı Kurumlar

Aracı kurumlar, finansal piyasalardaki işlemleri yürütmek için kullanılan araçların geliştirilmesi ve yönetilmesine yardımcı olan özel kurumlardır. Aracı kurumlar, müşterilerine finansal ürünlerin alım satımını yapmak ve bu ürünlerin alım satımını yürütmek için komisyon ücreti almaktadır. Aracı kurumlar, piyasa ve müşteriler arasında bir nevi aracılık etmektedir. Aracı kurumlar, müşterilerin piyasaya ulaşmasını ve piyasadan alım satım yapmasını sağlamak için araçlar sağlayan ve müşterilerin piyasaya ulaşmasını kolaylaştıran özel kurumlardır.

Borsalar

Borsalar, finansal piyasalarda işlemlerin gerçekleştirildiği organizasyonlar olarak bilinir. Borsalar, aracı kurumların aracılık hizmeti sunmak için kullanılan alım satım platformlarıdır. Borsalar, aracı kurumlar ile müşteriler arasındaki işlemleri düzenlemektedir. Borsalar, aracı kurumların aracılık hizmeti sunmasını ve alım satım işlemlerinin yürütülmesini sağlayan aracı platformları sunmaktadır.

Müşteriler

Müşteriler, aracı kurumların aracılık hizmetlerini kullanan kişiler olarak bilinir. Müşteriler, aracı kurumlar tarafından sunulan alım satım platformlarını kullanarak, finansal piyasalarda alım satım yapabilirler.