Anadolu Isuzu, üretim süreçlerini robot teknolojisiyle güzelleştiriyor

Mezopotamya

New member
Anadolu Isuzu, sahip olduğu Ar-Ge gücüyle üretim süreçlerini güzelleştirmeye devam ediyor. Şirket, son olarak Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi’ni geliştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Sanayi 4.0 çalışmalarına süratle devam eden Anadolu Isuzu, bu kapsamda üretim süreçlerine yenilik getiren Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi’ni geliştirdi.

Anadolu Isuzu’nun otobüs gövde çizgilerinde yatırımını yaptığı 6 eksenli endüstriyel robot ile araç gövde kesme ve kaynak süreçleri daha verimli ve yüksek kalitede yapılıyor. Sistem; otobüs karoseri çizgisinde otobüs modelleri için kaynaklı birleştirme ve profil kesim operasyonlarında kullanılmak üzere 6 eksen Endüstriyel Robot, GR serisi Çift İstasyon Gantry, kaynak paketi, plazma kesim ünitesi, otomatik tel kesme ve torç temizleme ünitesi ve başka robot ekipmanlarından oluşuyor.

“Üretimi daha verimli ve kaliteli bir noktaya taşıyacağız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri eser ve hizmetlerine adapte etmeye odaklandıklarını söylemiş oldu. Dijitalleşme, akıllı eserler ve elektrikli araçlara geçişi ana stratejik yönelleri olarak kabul ettiklerini belirten Arıkan, buradan hareketle geleceğe yönelik olarak kapsamlı yapılanmalar ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

“Kamyon ve otobüs fabrikamız için var olan üstün üretim ve kalite idare sertifikası IM’e (Isuzu Monozukiri) bir kere daha hak kazanırken, kamyon kümesinde Avrupa’da tek, otobüs alanında ise dünyada tek IM sertifikalı tesisi olma özelliği gösteriyoruz” diyen Arıkan, Ar-Ge’deki yetkinliklerini ve Sanayi 4.0 çalışmaları kapsamında hayata geçirdikleri Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi ile üretimde daha verimli ve daha yüksek kaliteli bir noktaya ulaşacaklarına dikkat çekti.