Anadolu Efes, Ukrayna’da faaliyetlerini durdurdu

Mezopotamya

New member
Anadolu Efes, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Ukrayna’daki bira fabrikalarında üretim ve satış operasyonlarını durdurduğunu bildirdi.

Şirketin bira operasyonlarının bulunduğu Rusya ve Ukrayna ülkeleri içinde yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiğinin kaydedildiği açıklama şu biçimde:

“Ukrayna operasyonumuzda Çernihiv, Harkov ve Mikolayiv kentlerinde üç bira fabrikamız ve yaklaşık üç bin çalışanımız bulunmaktadır. Birinci önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliğini sağlamaktır ve bu hususta alınabilecek tüm tedbirler alınmıştır. Bunun yanı sıra, üretim tesislerimizin ve altyapımızın güvenliğini sağlamak ismine tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede, bu sabah prestijiyle, Ukrayna’daki bira fabrikalarımızdaki üretim ve satış operasyonları durdurulmuştur. 2021 yılında, Ukrayna operasyonumuzun Anadolu Efes satış gelirleri ortasındaki hissesi %5, FAVÖK ortasındaki hissesi ise %2’dir.

Rusya operasyonumuzda ise üretim ve satış faaliyetlerimiz devam etmektedir.

2021 finansallarımızla birlikte deklare ettiğımız 2022 yılına ait beklentilerimiz yayınladığımız tarih prestijiyle olan şartlara dayanmaktadır. Bu niçinle, ülkeler ortası durumun gelişmenini önümüzdeki günlerde yakından takip ediyor olacağız. Gelişmelere bağlı olarak 2022 beklentilerimizde kimi değişiklikler olabilir. Gelişmeler hakkında yatırımcılarımız ve kamuoyu bilgilendirilecektir.”