Amerikan Bale Tiyatrosu’nun 90 yaşındaki eğitmeni sanatını özenle icra ediyor

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Rus eğitim yöntemini kodlayan ve St. Petersburg’daki ünlü bale akademisine adını veren Agrippina Vaganova – Vaganova’nın son mezun sınıfındaydı. Daha önce Waganowa bir balerindi ve “La Bayadère”, “Uyuyan Güzel” ve “Kuğu Gölü” gibi değerli bale klasiklerinin mucidi Marius Petipa’nın yanında çalıştı.

Bu, Kolpakowa’yı bale dizisi açısından doğrudan Petipa’nın soyundan geliyor.

HER NESİL, VE HER ŞİRKET, Petipa’yla dans etmenin kendi yolunu bulması gerekiyor. 1989’da Kolpakova’yı New York’a davet eden kişi, kendisi de bir Kirov ürünü olan Mikhail Baryshnikov’du. O zamanlar Bale Tiyatrosu’nun sanat yönetmeniydi ve şirketin bilet satışlarını artırmak için bağlı olduğu uluslararası yıldızların yerini alacak bir nesil genç Amerikalı dansçılar yetiştirmeye çalışıyordu. Bu genç dansçılardan biri, Petipa Raymonda balesinde Kolpakova’nın bir kasetini gösterdiği Jaffe’ydi..”

Jaffe, Baryshnikov’un “Ondan hoşlanıyor musun?” diye sorduğunu hatırladı. Onunla çalışmak ister misin? O benim akıl hocamdı.”

Kolpakova, Baryshnikov’un davetini kabul etti. “Amerika’yı her zaman sevdim” dedi. 1961’de Kirov’la birlikte New York’tan Los Angeles’a çeşitli şehirlerde duraklarla “trenle üç ay boyunca turneye çıktılar”. Balanchine şirketi Joffrey’i görmeye çalıştık. …” Rusya’da iyi bir hayatı olduğunu söyledi, ancak “başka bir bale topluluğunun nasıl yaşadığını görmekle ilgileniyordu.”

Yıllarca, Kirov’daki eski ortağı olan kocası Vladilen Semenov ile çoğunlukla New York’ta çalıştı ve yaşadı.

Kolpakova’yla ilk kez tanıştım 1990, St. Petersburg, Rusya’da The New Yorker olarak Beni Sovyetler Birliği’nin dağılmasının en gelişmiş bale topluluğu Kirov’da nasıl gerçekleştiğini yazmam için gönderdi. Zaten zamanını New York ile Rusya arasında paylaştırıyordu ve düzenli dönüş gezilerinden birindeydi. Tiyatrodaki ilk günümden itibaren, Irina Alexandrovna adıyla anılan kişinin etrafını saran huşu hissettim. (Ruslar saygıyı göstermek için ilk adı ve soyadını kullanırlar.)