Alman Şansölye Merkel’den Afganistan yorumu: Başaramadık

Muhabir

New member
ABD’nin başşehri Washington’da Biden ile bir ortaya gelen Merkel, görüşme daha sonrasında ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Almanya ile ABD’nin birfazlaca sorun konusunda iş birliği yaptığına vurgu yapan Merkel, iki ülkenin Afganistan’daki ortak gayretlerine da değindi.

Merkel, “Uzun yıllar boyunca, Afganistan’da birlikte çalıştık, aşikâr bir dereceye kadar terörizm tehlikesini denetim altına alabildiniz lakin ne yazık ki, görünmesini istediğimiz üzere bir ulus inşa edemedik. bir daha de güzel bir ortaklıktı.” diye konuştu.

BIDEN: HAİTİ’YE ASKER GÖNDERMEK GÜNDEMİMİZDE YOK

AA’nın haberine göre; basın toplantısında komünizme ve sosyalizme ait bir soruya karşılık veren Biden, “Komünizm başarısız bir sistemdir, kozmik olarak başarısız bir sistemdir ve sosyalizmi epey yararlı bir ikame olarak görmüyorum.” dedi.

Biden, Haiti Devlet Lideri Jovenel Moise’in suikasta kurban gitmesinden daha sonra bu ülkeye asker gönderme planı olup olmadığına ait bir soruya, “Amerikan deniz piyadelerini yalnızca güvenliği temin için elçiliğimize gönderiyorduk lakin Amerikan Kuvvetlerini Haiti’ye gönderme üzere bir durum kelam konusu değil, bu gündemimizde yok.” sözünü kullandı.

ABD KÜBA’YA İNTERNET SAĞLAMAYI KIYMETLENDİRİYOR

Küba’ya yardım yapılmasına ait bir soru üzerine Küba’yı “başarısız bir devlet” olarak tanımlayan Biden, bu ülke halkına birkaç biçimde yardım etmeyi düşündüklerini söylemiş oldu.

Biden, bu yardımlar için gerekli şartların oluşturulması ve hükümetin bu yardımları suiistimal etmemesi konusunda garanti verilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Lideri Biden, “Küba’da bir Kovid-19 sorunu var. Aslında, milletlerarası bir tertibin bu aşıları uygulayacağından ve bunlara ortalama vatandaşların erişebileceği biçimde yapacağından emin olsam oraya kıymetli ölçüde aşı vermeye hazırım. Sizin sormadığınız fakat bizim düşündüğümüz şeylerden biri de internete erişimi kesmiş olmaları. Bu erişimi bir daha sağlamak için teknolojik yeteneğe sahip olup olmadığımıza bakıyoruz.”