Albayraklar, seri üretimle 1 milyar dolar satış hedefliyor

Mezopotamya

New member
Murat KÜÇÜK

Albayraklar Holding’e bağlı Albayraklar Savunma tarafınca yüzde 100 yerli ve ulusal imkanlarla ortaya çıkan Wattozz eser serisi, memleketler arası platformlarda isminden kelam ettirmeye devam ediyor. Wattozz isminin küresel marka bedelinin milyonlarca dolara ulaştığını belirten Albayraklar Holding İdare Heyeti Lideri Adnan Albayrak, “Wattozz; İngiltere ve ABD başta olmak üzere biroldukca ülkede savunma endüstrisinde verilen en değerli mükafatları alarak muvaffakiyetini ispatlamış bir silah. Bilhassa ABD ve İngiltere, öteki ülkelerdeki projelere epeyce fazla ödül vermiyor. Wattozz bu ülkelerden ödül alarak farkını ortaya koydu.” dedi.

Uzaktan denetim edilebilir kablosuz elektroşok silahı olan Wattozz’un yüksek voltaj ve düşük akımla çalıştığını belirten Adnan Albayrak, şu ayrıntıları paylaştı: “Ateşlendiği anda kas kilitlenmesi, acı ve ağrı yaratan Wattozz, saldırganı şok mühleti boyunca ziyan vermeden etkisiz hale getiriyor. Emsallerinden en büyük farkı kablosuz çalışmasının yanı sıra şoklama için araya muhtaçlık duymaması. Kablolu modellerden de en büyük farkı bu. Kablolu modeller kâfi tesir için beden üzerinde en az 30 santimetre uzaklığa muhtaçlık duyuyor. Bu aralığın altında kâfi şoklama ve uyartım sağlanmaz. Wattozz’da ise tek bir mermi biçiminde atış yapılır ve aralığa muhtaçlık duyulmadan şoklama ve uyartım sağlanır. Yan atış mümkündür ve isabet oranı kablolu modellerden hayli daha yüksek. Wattozz’u emsallerinden ayıran bir öteki fark da voltaj düzeyi ve tesir mühletini uzaktan ayarlama imkanı sağlaması.”

Dünyadan 1 milyona yakın talep geldi

Silah üzerinde Ar-Ge ve uygunlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Albayrak, “Hem elektronik tıpkı vakitte mekanik kısımlarda büyük modifikasyonlar yaptık. Atış menzili uygunlaştırıldı ve tetik hassasiyeti geliştirildi. Mermi ortasında kullanılan elektronik devre tasarımı yenilendi ve şoklamanın tesiri ve uyartımı artırıldı. Yazılım yenileştirmesi ile yanlış ve yanılgılı kullanmasın önüne geçilerek sistem kararlılığı güçlendirildi.” halinde konuştu.

Silahın öncelikli kullanıcısının polis ve asker olduğunu lisana getiren Adnan Albayrak, “Wattozz; saldırganı, saldırgana ziyan vermeden durdurma ve etkisiz hale getirmeye imkan sağlıyor. Bunun yanı sıra sıradan kullanması yardımıyla şahsi güvenlik hedefi ile de kullanılabilir. Lansmandan daha sonra iç ve dış pazardan 1 milyona yakın talep geldi. Resmi kuruluşlar ve siviller saldırgana ziyan vermeyerek muhafaza sağlayan bu silahı kullanmak istiyor. 17 ülkede bu silahın siviller tarafınca kullanılmasına müsaade veriliyor. Bu durum silahın pazarını daha da genişletiyor.” dedi.

Ortak üretim için dünyadan teklifler geliyor

çabucak hemen seri üretim başlamadığı için taleplere karşılık veremediklerinin altını çizen Albayrak, “Fuarlarda ve tanıtımlarda Wattozz’u gorenler direkt sipariş vermek istiyor. çabucak hemen seri üretim başlamadığı için bir aksiyonda bulunamıyoruz. Seri üretim başladığı vakit yalnızca mevcut talebi karşıladığımızda bile 1 milyar dolarlık satış gerçekleşmesini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Üretim ve lisans konusunda onlarca teklif geldi” diyen Adnan Albayrak, şunları kaydetti: “Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da biroldukça kurum ve kişi Wattozz’u bizimle üretmek istiyor. Mevcut talebi 1 yılda karşılamak için bile aylık 90 bin adet üretim yapacak bir fabrikaya muhtaçlık var. Bu fabrikayı kurmak büyük bir yatırım gerektiriyor. Görüşmelerimiz sürüyor koşullar oluştuğunda üretime başlayacağız. Biz isteriz ki bunu ülkemizde üretelim ve ülkemiz iktisadına katkı sağlasın.”