Adis Jahovic: ürkiye’de agresif oyun oynanıyor

PeLe

New member
Adis Jahovic: ürkiye’de agresif oyun oynanıyor Yeni dönem hazırlıkları kapsamında Erzurum’un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki kamp periyodunu tamamlayan Göztepe’nin 34 yaşındaki forvet oyuncusu Adis Jahovic, yeni dönem hazırlıkları, Muhteşem Lig ve mesleği hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni döneme sıkı biçimde hazırlandıklarını belirten Kuzey Makedonyalı golcü, “28 Haziran’da hazırlıklarımıza başladık ve o Günden beri epey sıkı bir biçimde çalışıyoruz. Yeni transferlerle epeyce uygun biçimde çalışıyoruz. Umarım kamp sonuna kadar bu biçimde çalışmaya devam ederiz.” dedi.

Jahovic, Harika Lig’in birinci haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacaklarını anlatarak, güzel çalışarak Akdeniz grubunun karşısına düzgün biçimde çıkmak istediklerini anlattı.

“Her sene gruplara epey kaliteli oyuncular geliyor”

Birfazlaca ülkede futbol oynadığı hatırlatılınca Türkiye’deki Üstün Lig’e değinen Jahovic, “İsviçre, Rusya, Ukrayna ve Hırvatistan’da oynadım. Aslında düzey birebir üzere. Türkiye’deki her grup epeyce yeterli ve her sene ekiplere epey kaliteli oyuncular geliyor. İsviçre’de biraz daha kalite ve teknik öne çıkıyordu lakin birebir kalite Türkiye’de de var. Türkiye’de daha agresif oyun oynanıyor. Şu anda her ekip güzel oyuncular transfer ediyor. Harika Lig’de her kadro hayli güzel ve her ekip her kadrosu yenebilecek düzeyde. Daha evvel bir grup öbür kadroları rahat biçimde yenebiliyordu ama artık şu anda o denli bir güç farkı kalmadı. aslına bakarsan bunu maçlarda da görüyorsunuz. Her grup maça savlı çıkıyor ve birbirlerine diş geçirebiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Attığım gollerden dolayı epey mutluyum”

Jahovic, Ege temsilcisi grubuna birinci geldiği periyotta bir dönemden fazla oynayan ve 52 maçta attığı 35 golle Göztepe tarihinden ez epeyce gol atan yabancı futbolcusu olduğu istikametindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Geldiğimde bizim maksadımız TFF 1. Lig’den Üstün Lig’e çıkmaktı, bu yüzden Rusya’dan Türkiye’ye transfer oldum. Hakikaten kulübün inanılmaz bir projesi vardı. Allah’a şükür hem ben birebir vakitte grubumuz âlâ bir dönem çıkardık ve Muhteşem Lig’e çıktık. Gol atmayı bütün oyuncular ister. Gol attığında oyuncu kendiyle gurur duyar. Ben de burada attığım gollerden dolayı epeyce memnunum. Bunda taraftarımızın hakikaten çok büyük hissesi var. Her vakit beni desteklediler. Onlar olmasaydı tahminen bunu başaramazdım. Bu sene inşallah gollerime devam ederim ve bu sefer Türkiye’de en çok gol atan yabancı oyuncu olurum.”

KAYNAK: AA