28 gün boyunca Deutsche Bahn merkezinin önünde

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Açlık grevi ve masa tenisi: Deutsche Bahn genel merkezi önünde 28 gün

Ilias Emmanuil, daha fazla erişilebilirlik ve yeni bir tekerlekli sandalye için Potsdamer Platz’da açlık çekiyor. Ayrıca orada uyur ve yoldan geçenlere karşı oyunlar oynar.

Maria Haussler

Ilias Emmanuil yeni bir tekerlekli sandalye için bağış topluyor.  Hevesli bir masa tenisi oyuncusu olarak, Potsdamer Platz'daki küçük bir maç için her zaman müsaittir.

Ilias Emmanuil yeni bir tekerlekli sandalye için bağış topluyor. Hevesli bir masa tenisi oyuncusu olarak, Potsdamer Platz’daki küçük bir maç için her zaman müsaittir.Sabine Gudath

Ilias Emmanuil pinpon topunun ardından yuvarlanıyor. Potsdamer Platz’daki tarihi trafik ışığının arkasında ona yetişiyor, tekerlekli sandalyesinden eğiliyor, sağ elini ona doluyor ve masa tenisi masasına dönüyor. Önde olduğu için genişçe gülümsüyor, sekize bir.

Hemen arkasında, Avrupa’nın ilk trafik ışığının beş sütunu arasında şişme bir yatak, rengarenk bir güneş şemsiyesi ve birkaç çanta yatıyor. Her yerde Ilias Emmanuil’in açlık grevine atıfta bulunan renkli yazıların olduğu tabelalar var: 28 gündür trafik ışıklarının altında uyuyor ve açlıktan ölüyor, her gün yaklaşık 400 gram kaybediyor. İşaretlerden biri, Emmanuil’in hala 57 kilo olduğunu, grevden önce 67,8 kilo olduğunu söylüyor. Daha fazla erişilebilirlik düzenlemesi için çağrıda bulunuyor ve yeni bir tekerlekli sandalye için para topluyor.

Ilias Emmanuil 32 yaşında ve Köln yakınlarındaki Leverkusen’den geliyor. Potsdamer Platz’daki bir cam gökdeleni işaret ediyor. Deutsche Bahn’ın “güç merkezi” burada olduğu için grev için Berlin’e geldi. Emmanuil ellerini ve kollarını, kemiklerin kıvrımlarını ve çıkıntılarını gösteriyor. Emmanuil’in çoklu ekzostoz adı verilen bir kemik hastalığı var: Her yerinde iyi huylu kemik tümörleri büyüyor. Emmanuil “sakatlık gururu”ndan, yani sakatlığından duyduğu gururdan bahsediyor. “Engelli olmasaydım, bambaşka bir insan olurdum” diyor. “Kendimi olduğum gibi seviyorum.”

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Açlık grevinde spor

Emmanuil, greviyle mücadele etmek istediği pek çok şikayet hakkında o kadar hızlı konuşuyor ki takip etmesi zor: Toplu taşımada erişilebilirlik iyi gelişmemiş. Sağlık sigortası, gerektiğinde merdivenlerden kırılmadan inebileceği süspansiyonlu tekerlekli sandalye ile onun için ödeme yapmıyor. Ne memleketi Leverkusen’de ne de Berlin’de sandıklar engelsiz değil. TG Mühlheim engelsiz masa tenisi masasını eskidiği için kullanmadı. Alman Tekerlekli Sandalye Sporları Derneği tarafından ayrımcılığa uğradığını bile hissediyor: zemin tekerlekli sandalye kullananlar için uygun değil, Emmanuil masa tenisi oynarken ileri geri gitmek istiyor.

Ilias Emmanuil’in bir hayali var: profesyonel olmak istiyor. “Ben bir sporcuyum. Aslında haklarımı arayacak vaktim yok” diyor. “Masa tenisinde iyiyim ve hiç ağrım yok.” Yatağının yanındaki küçük masa tenisi masasında “Bana meydan oku” yazıyor. Burada insanlar onu bir oyuna davet etmeye devam ediyor. Su şişesine uzanarak, “Muhtemelen açlık grevini kısaltacaktır” diyor. Emmanuil günlerdir bir şey yememiş olmasına rağmen neşeli görünüyor.

Spora rağmen yine de bir hafta daha dayanmak istiyor. 28 gün içinde iki kez bir istisna yaptı: Bir restoran çalışanı, Emmanuil’in boşuna dağıtmaya çalıştığı artık pizzaları getirdi. Bir keresinde tarihi trafik ışığında sarılı bir sargı ısırıldı. Emmanuil, büyürken yardımlı yaşamda sık sık aç kaldığını, bu nedenle yiyecekleri atamayacağını söylüyor. Kemik hastalığına ek olarak, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor.

“Tekerlekli sandalye sorun değil”

Şimdi on bir yıldır tekerlekli sandalyede ve bu ona çok fazla özgürlük veriyor. Ilias Emmanuil ayağa kalkar ve yavaşça bir ayağını diğerinin önüne koyar. Sadece acı verici. “Sorun tekerlekli sandalyenin kendisi değil,” diyor, “neden tekerlekli sandalyedeyim.” Diğer tekerlekli sandalye kullanıcıları, yürüyebildiği için bazen ondan “sahte engelli” veya “patenci” olarak söz eder. Hareketin işe yaradığını göstermek için bacağını çevirerek, “Okula patenle giderdim,” diyor.

Tekerlekli sandalyede sosyal katılım genellikle imkansızdır, bu nedenle Ilias Emmanuil bazen canını yaksa da ayağa kalkar. Engelsiz bir otel rezervasyonu yaptığında, genellikle tekerlekli sandalye erişimine uygun değildir, Anne Frank Evi’nde merdivenleri emekleyerek çıkması yasaktı, Brühl’deki Phantasialand eğlence parkında tekerlekli sandalyesini bir arabaya binebilmek için sakladı. bir çift hız treni. “Çok acı çekiyordum” diyor. “Bu gerçekten kötüydü.”

Ilias Emmanuil, bir operasyondan sonra Deutsche Bahn’ın engelsiz seyahat hizmetini kullandı. Bunun neden karmaşık ve külfetli olduğunu ayrıntılı olarak açıklıyor: önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor, yirmi dakika önce orada olun, geceleri yardım edecek kimse yok ve Köln’deki büyük bir tren istasyonu olan Messe Deutz istasyonunda asansör yok. Köln S-Bahn’a göre, orada birkaç hatta asansör inşa edilmesi planlanıyor.

Emmanuil’in pembe kapşonlusu, Potsdamer Platz’daki koşuşturma içinde göze çarpıyor ve kare gözlük takıyor. Üzerinde “Jusos Leverkusen” yazan beyzbol şapkasının altından atkuyruğu görünüyor. Bu, yakında ayrılmayı planladığı SPD’nin gençlik örgütü Genç Sosyalistler anlamına geliyor. Jusos’un Berlin’deki “dayanışma eksikliğinden” hayal kırıklığına uğradı. Emmanuil, “Beni çok kötü hayal kırıklığına uğrattılar” diyor.

İki kez saldırıya uğradı. Sitede yeni bir tekerlekli sandalye için topladığı para, tableti için klavye, Instagram için fotoğraf ve Haber çekmek için kullandığı GoPro kamera için banyo malzemeleri ve aksesuarların hepsi gitti. Geriye kalan, birkaç fırtınadan sonra emprenye ettiği ve bantla kapattığı yağmur koruması olarak şemsiyesidir. İlk kez soyulduktan sonra Jusos’tan birine mektup yazdı. Gelmedi. Cebinden cep telefonunu çıkarıyor ve trafik ışığının etrafına dağılmış eşyalarının bir fotoğrafını gösteriyor.

Sarı siperli şapkalı bir adam sohbete katılıyor. Şehir turları için bilet satıyor ve bu nedenle her gün Potsdamer Platz’da. Camilo Rogge, “Arkadaş olduk” diyor. Sokağın karşısındaki kafede tazelenirken Emmanuil’in eşyalarına bakıyor.